Motorfest Iasi 22 - 24 iulie

Motorfest Iasi 2011

22-24 iulie, Era Shopping Park  powered by DUCATI

 

Vineri, 22 Iulie incepe cea de-a VII-a editie MOTORFEST, cea mai importanta intrunire a motociclistilor ieseni. Timp de 3 zile, caii putere vor pune stapanire pe Iasi si sute de pasionati ai fenomenului moto vor lua parte la evenimentul ce are loc la ERA Shopping  Park. Printre noutatile editiei de anul acesta se numara primul circuit moto din Iasi, “Ovidiu Fleica”, drive testul Ducati, campania “Respect in trafic”, dar si concursul Motorfest 2011.

Spectacol de cai putere
Vedetele MOTOFEST 2011 vor fi cu siguranta motocicletele Ducati puse la dispozitia participantilor pentru a fi testate. Iubitorii de cai putere vor putea incerca cele mai notorii modele ale producatorului de motociclete, noul DIAVEL CARBON, varianta de top, dar si legendarul Monster 696. In plus, cel mai norocos dintre participantii MOTORFEST 2011 va pleca acasa cu o motocicleta de 125cc, de la Minelli Motors.
La eveniment va fi prezenta si echipa Lemon Bikers, ce va executa elemente de cascadorie in locatia MOTORFEST, sambata, 23 iulie, incepand cu ora 16:00.

Respect in trafic
Cu o suprafata totala de 10.000 de metri patrati, circuitul “Ovidiu Fleica” de la ERA Park, primul de acest gen din Iasi, promoveaza circulatia in siguranta si educatia rutiera. Astfel, de-a lungul celor 3 zile, participantii vor avea parte de concursuri si activitati de crestere a indemanarii si dezvoltare a abilitatilor in trafic. Cea de-a VII-a editie MOTORFEST promoveaza fenomenul moto in randul populatiei si atrage atentia asupra importantei educatie rutiere prin intermediul campaniei “Respect in trafic”, ce informeaza asupra problemelor care pot aparea in trafic, ce implica motociclistii, pietonii si conducatorii auto.

Distractie si concursuri
Cei prezenti la MOTORFEST 2011 vor avea parte parte de un weekend plin de distractie si concursuri. Cea mai frumoasa motocicleta, Miss Motorfest 2011, stafeta MOTO, cel mai bun incepator MOTO, concurs de tricouri ude, la cumparaturi cu motorul sunt doar o parte dintre acestea. Atmosfera evenimentului va fi intretinuta de formatiile Petran, Pinhole, Dependent, Sukar Nation, Almost in Range, Reflections of Reality, Bucovina si Aproape Unplugged.

Pretul biletului este de 15 ron pentru toata perioada evenimentului. Persoanele de sex feminin si copiii pana in 16 ani au intrarea libera. Fiecare persoana va primi la intrare o bratara ce ii va asigura accesul in locatia MOTORFEST.

Programul complet al evenimentului se gaseste la adresa www.motorfest.ro.

De 7 ani, in fiecare vara are loc MOTORFEST, intalnirea motocicilistilor ieseni, care au dorit sa aiba o intrunire locala, ocazie cu care prietenii din alte orase sa vada si sa cunoasca Iasul. Mai bine zis, un pretext pentru a pleca la drum pe motor. MOTORFEST nu este intrunirea unui club moto, ci reuniunea tuturor pasionatilor de acest sport din Iasi. Totul a inceput in 2004, cand lumea s-a strans la marginea padurii din Bucium. Aceasta prima "intrunire" a fost mai mult o improvizatie, insa in urmatorii doi ani, lucurile au evoluat, tot pe platoul de la Releu. In 2007 Motorfest s-a mutat in Campingul de la Letcani, pentru ca toata treaba sa fie mai aproape de o sosea de mare trafic si implicit mai vizibila publicului larg. In 2009, s-a ajuns la Tabara Ciric, unde a avut loc una dintre cele mai frumoase intruniri din tara cu una dintre cele mai mari parade de motoare. Acolo s-au strans si in 2010.

Pana acum la Motorfest, ca sa anime putin treaba, au cantat BUCOVINA, FARA ZAHAR, TROOPER, RAVA, LUNA AMARA , JAZZ IN CARTIER, TIARRA, DANCE TRAUMA, MAT, LAST MINUTES, TOY MACHINES, SKA FARA TROMPETE.

Lamuriri

A. INTRUNIRE SAU INTALNIRE?
intrunire = eveniment ce promoveaza fenomenul moto in randul populatiei, cu implicarea motociclistilor
intalnire = petreceri intre motociclisti si ocazii de a face plimbari cu prietenii

B. DE CE MOTORFEST 2011 = INTRUNIRE?
1. realizarea unui circuit moto – ofera posibilitatea participantilor de a-si imbunatatii abilitatile de conducere a motocicletei, intrun cadru organizat si in siguranta
2. campania “RESPECT IN TRAFIC” – educatie rutiera – informarea populatiei asupra problemelor care pot aparea in trafic, si implica motociclistii, pietonii si conducatorii auto.
3. promovarea celor care sunt implicati in fenomenul moto – realizarea unui cadru adecvat de prezentare a constructorilor moto, service moto, producatori echipamente si accesorii, media de specialitate.
4. promovarea fenomenului moto in randul populatiei – atragerea populatiei catre fenomenul moto, prin realizarea unor evenimente ce promoveaza motociclismul.

C. De ce MOTORFEST 2011 la ERA?
1. circuitul moto “OVIDIU FLEICA” – ERA SHOPPING PARK pune la dispozitie o suprafata de 20.000 mp de asfalt de buna calitate, pe care se va realiza primul circuit moto din Iasi, in memoria prietenului nostru OVIDIU PAVEL “FLEICA”, in conditii de siguranta pentru motociclisti si vizibilitate foarte buna pentru ceilalti participanti la eveniment.
2. campania “RESPECT IN TRAFIC” – realizarea unei brosuri in 5.000 de exemplare, care va cuprinde informatii despre regulile de circulatie, fenomenul moto, concurs pe teme de legislatie rutiera care va fi premiat de catre ERA SHOPPING PARK.
3. promovarea celor care sunt implicati in fenomenul moto – realizarea de standuri de prezentare intrun cadru adecvat comunicarii cu publicul, pentru cei care sustin fenomenul moto
4. promovarea fenomenului moto in randul populatiei – ERA SHOPPING PARK dispune de numeroase facilitati de adresabilitate catre toate categoriile de public: transport in comun, parcare auto, parcare moto, food court cu preturi mici si calitate ridicata, toalete igienizate, spatii largi de expunere, iluminat nocturn, spatii mari de campare pe iarba, cort de 600 mp pentru evenimente.

Evenimentele de anul acesta vor avea loc in parcarea Era Shopping Park, unde va fi amenajat un circuit de "supermoto" si un cort de 600 metri patrati cu scena si berarie. Ne aflam la a VII-a editie si dorim sa aducem noutati conceputului de baza, in primul rand prin alegerea unei locatii ce ne va putea permite o intalnire la un nivel mai inalt decat pana acum.  Anul acesta la Motorfest vor fi prezenti: Bucovina, Dependent, Sukar Nation, Aproape Unplugged, Petran & Friends, Pinehole, Almost In Range, Reflection of Reality,

 

Spectacol Motorfest Iasi


Programul Motorfest Iasi 2011:

Vineri 22 iulie

12:00 – incepand cu aceasta ora se face primirea participanţilor şi program liber de parcare moto, cazare şi masă
18:00 - "botezul" noilor motorişti (un mic concurs cu premii pt. ei)
20:00 – spectacol SUSTINE ARTISTII IESENI! VINO LA CONCERT!:

Petran, Pinhole, Dependent, Sukar Nation   

02:00 - "stingerea!"
02:00-09:00 - somn odihnitor!!!

Sambata 23 iulie

09:00 - trezirea în "fanfara de motoare" + cafeaua + “micul” de la micul dejun
12:00 - pregătirea şi încolonarea pe 3 categorii de motoare pt. Paradă: "speed-uri", "choppere" si "enduro"
13:00 - plecarea din locaţie în paradă pe traseul stabilit
13:30 - ajungerea în locaţia de demonstraţii moto si cascadorii (Bdul STEFAN CEL MARE)

13:40 - un spectacol de "stunt show" sustinut de un cascador profesionist
14:30 - plecarea pe traseu spre locaţia întrunirii
15:00 - reîntoarcerea din paradă, parcarea şi pregătirea de concursuri
15:30 -20:00 -"prima repriză" de concursuri
20:00 – spectacol SUSTINE ARTISTII IESENI! VINO LA CONCERT!:

Almost in range
Reflections of Reality  
Bucovina  
Aproape unplugged

03:00 - "stingerea!"

Duminica 24 iulie

09:00 - trezirea pt "slujba" de duminică + cafeaua + micul dejun (fără mici) şi marele dejun cu ciorba de burtă!!! (pt. cunoscători)
10:00-12:00 - “repriza a doua” a concursurilor si “finalele”
13:00 - premierea câstigătorilor şi participanţilor
14:00 - plecarea