La Fille Mal Gardée (Fata rau pazita) 29 Septembrie Casa de cultura a studentilor

La Fille Mal Gardée (Fata rau pazita)

29 Septembrie Casa de cultura a studentilor

Opera Nationala Romana Iasi anunta Joi, 29 Septembrie, ora 19.30, la Casa de Cultura a Studentilor - La Fille Mal Gardée (Fata rau pazita) - balet în doua acte de Ferdinand Herold.

Din distributie fac parte: Bianca Fota, Gigel Ungureanu (Opera Nationala Bucuresti), Dan Berihoi, Catalin Pandel, Gheorghe Iftinca. Regia si coregrafia îi apartin lui Mihai Babuska, iar scenografia Adrianei Urmuzescu. Participa ansamblul de balet al Operei iesene.

la-fille-mal-gardee

La Fille Mal Gardée este un balet comic, format din doua acte, inspirat de pictura lui Pierre-Antoine Baudoin – La réprimande/Une jeune fille querellée par sa mère (Fata care reprima / O tanara fata certata de mama ei) ce dateaza din 1789.

La origine, spectacolul a fost produs, coregrafiat si transformat de Jean Dauberval într-un pastiche muzical adaptat dupa 55 de arii populare franceze al caror autor este necunoscut.

Premiera a avut loc la 1 Iulie 1789 în Franta, la Marele Teatru din Bordeaux sub numele de Le ballet de la paille ou Il n’est qu’un pas du mal au bien (Baletul paiului sau De la rau la bine nu este decat un pas).

De-a lungul timpului La Fille Mal Gardée s-a bucurat de o mare popularitate  ajungand astfel în repertoriul mai multor companii de balet din întreaga lume.

Biletele pot fi cumparate de la Agentia Operei (str. Ştefan cel Mare si Sfant, nr. 8), de luni pîna sambata, între orele 10.00 – 17.00. Pretul unui bilet este de 20 de lei – la stal, iar la balcon - 18 lei, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de 50% reducere.