Lectura publica cu Helmut Braun 18 octombrie Centrul Cultural German

Lectura publica cu Helmut Braun

18 octombrie Centrul Cultural German 18:00

Prelegere si lectura publica cu Helmut Braun, directorul : romanul „Der Nazi & der Friseur / Nazistul si frizerul” de Edgar Hilsenrath

Va invitam sa participati la prelegerea si lectura publica cu Helmut Braun ce va avea loc marti, 18 octombrie 2011, începand cu ora 18.00 în sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German Iasi. Helmut Braun va citi din romanul de succes al scriitorului Edgar Hilsenrath „Der Nazi & der Friseur / Nazistul si frizerul” si va povesti despre crearea si publicarea cartii. Prelegerea va fi sustinuta în limba germana.

Edgar Hilsenrath (nascut la 02 aprilie 1926 în Leipzig) este un scriitor german-evreu care este cunoscut în primul rand pentru lucrarile si pentru care a castigat numeroase premii.

Lectura publica

Despre romanul sau revista saptamanala Der Spiegel a scris: "... o satira despre evrei si SS. Un roman picaresc, grotesc, bizar si, uneori, extraordinar de laconic, povestit din timpuri întunecate cu umor negru." Cartea, scrisa între 1968-1969, a aparut în Germania dupa succesul publicarii în  1971 a versiunii în limba engleza în Statele Unite ale Americii . Dupa ce initial  aproximativ 60 de edituri germane l-au respins,  manuscrisul a aparut în august 1977 la editura "Literarischen Verlag Braun" din  Köln. Prima editie de 10.000 de exemplare a fost repede epuizata, urmata la scurt timp dupa aceea de înca doua editii. Cartea a fost, printre altele, primita foarte bine de Heinrich Boll, în numarul din 9 Decembrie 1977 al ziarului Die Zeit. Între timp, au fost vandute peste 250.000 de exemplare în Germania. La nivel mondial, cartea a fost publicata în 22 de tari si  tradusa în16 limbi.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!