Seara de film "Straina" 19 octombrie Centrul Cultural German

Seara de film "Straina"

19 octombrie Centrul Cultural German 18:30

Die Fremde/Straina (Germania 2010) Regie: Feo Aladağ Cu: Sibel Kekilli

Locul: sala Bertolt Brecht - Centrul Cultural German Iasi, Str. Lascar Catargi 38 (vis-a-vis de Spitalul de Urgente)

Am dori sa va invitam la Seara de Film German, care va avea loc miercuri, 19 octombrie 2011, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German din Iasi. Va fi prezentat filmul Straina regizat de Feo Aladağ, cu Sibel Kekilli in rolul principal. Straina a fost propus pentru nominalizarile la premiile Oscar pentru cel mai bun film strain, insa nu a reusit sa treaca mai departe. „Filmul prezinta intr-o maniera subtila si foarte dramatica lupta unei tinere mame de origine turco-germana pentru autodeterminare in doua sisteme de valori” a dat verdictul juriul. Astfel filmul reuseste sa surprinda o perspectiva interioara si intima.

straina

Actiune: Turcoaica de 25 de ani Umay ajunge impreuna cu fiul ei Cem la usa parintilor ei in Berlin, fugind de viata alaturi de sotul ei din Instanbul pe care nu o mai putea suporta. Cu retinere, parintii ei o primesc la ei in casa. În curand, familia ei decide sa-l trimita pe Cem inapoi la tatal lui, doar astfel putand fi restaurata onoarea familiei. Umay reactioneaza totusi panicata: Nimeni nu-i va lua copilul si decida sa fuga. Se indragosteste din nou si cauta dupa ceva timp sa se reapropie de familie.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.
Intrarea este libera.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!