Decembrie 04, 2023

Vier Minuten (4minute) - Seara de film german 2 noiembrie

Vier Minuten (4minute) - Seara de film german

2 noiembrie - Centrul Cultural German 18:30

 

Miercuri, 2 noiembrie 2011 sunteti invitati , începând cu ora 18:30, în sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German Iaşi. Va fi prezentat filmul Vier Minuten/4 minute regizat de Chris Kraus, cu Monica Bleibtreu şi Hannah Herzsprung în rolurile principale.

vier-minuten-Centrul-Cultural-German-Iasi

 

Actiune: Pianista Traude Krüger predă de peste 60 de ani lecţii de pian în închisoarea pentru femei Luckau. Acolo o cunoaşte pe tânăra Jenny de 20 de ani, condamnată pentru crimă, o fire necomunicativă, imprevizibilă, agresivă şi muzical supradotată. Traude se oferă să o ia pe Jenny ca student, cu condiţia ca aceasta să participe la concursul de pian pentru tineret. Jenny nu se arată interesată de concurs, dar acceptă această condiţie. Pas cu pas aflăm poveştile de viaţă ale celor două femei – din discuţiile celor două de abuzul şi violenţa la care a fost supusă Jenny  iar din flashbackuri în tinereţea lui Traude de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial de sentimentul de pierdere şi vină ale profesoarei de pian. Dar în ciuda multelor obstacole şi eşecuri, cele două femei reuşesc să se apropie una de alta.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!