Decembrie 09, 2023

British Documentary 8 noiembrie - 13 decembrie Sala Studio TVR Iasi

British Documentary

8 noiembrie - 13 decembrie Sala Studio TVR Iasi

British Council Romania va invita la cea de a doua editie a seriei de filme documentare "British Documentary”, in perioada 8 noiembrie – 13 decembrie, la TVR Iasi. Sase filme documentare britanice, productii recente, premiate sau nominalizate pentru premii la Festivalul britanic de film documentar Grierson, in anul 2010,  vor fi prezentate saptamanal, marti, de la ora 18.00, in intervalul 8 noiembrie – 13 decembrie, la Sala Studio.

British Documentary Iasi

"British Documentary” debuteaza marti, 8 noiembrie, la ora 18.00, cu subversivul si provocatorul "Exit Through The Gift Shop”. Aparent o cronica centrata asupra unei dintre cele mai enigmatice figuri ale artei contemporane – artistul graffitti Banksy - filmul se intoarce asupra sa, aducandu-l in prim plan pe regizorul amator Thierry Guetta. O abordare radicala, surprinzatoare, in care personajul si povestitorul isi schimba locurile, o poveste reala incendiara a micii criminalitati, camaraderiei si incompetentei.Filmul a castigat 15 premii la festivaluri internationale de film si a primit numeroase nominalizari, in anul 2010 si in 2011.

Prima editie a "British Documentary” a avut loc in anul 2010, desfasurandu-se la Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Galati.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!