Concert jazz Emil Bîzgă & Friends 8 decembrie Cafepedia

Concert extraordinar de jazz  Emil Bîzgă & Friends

8 decembrie  Cafepedia (Moldova Mall – Parter) 21:00

 

Emil Bîzgă, cel mai important trompetist român de jazz şi unul dintre cei mai apreciaţi artişti din lumea jazz-ului internaţional, va susţine, împreună cu invitaţii săi Virgil Popovici (saxofon), Liviu Mărculescu (trombon), Radu Gădinariu (chitară), Constantin Bîzgă (contrabas), Mihai Popovici (tobe), un concert în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente pentru iubitorii  muzicii de jazz oferit de Cafepedia în parteneriat cu Compania FaPt – Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală.

Emil Bîzgă, stabilit de peste zece ani la New York, unde cântă alături de mari muzicieni din SUA, s-a născut la Iaşi şi şi-a făcut debutul la Festivalul Internaţional de Jazzde la Sibiu, fiind cooptat apoi în Big Band-ul Radio Bucureşti în care a activat opt ani, având în acelaşi timp concerte cu artişti consacraţi precum Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D'Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson, Chris Sullivan. Chiar dacă a cântat împreună cu nume mari ale jazz-ului internaţional, Emil Bîzgă a dorit să-şi rafineze studiile muzicale, studiind în Europa cu Håkan Hardenberger şi în SUA cu cunoscutul Wynton Marsalis

Concert Emil Bizga- jazz

Recunoscut şi apreciat pentru faptul că a adus pe marile scene ale lumii un nou stil muzical, combinând elemente de folclor, muzică clasică şi jazz contemporan, Emil Bîzgă a trezit admiraţia celebrului Tony Bennett, jazzman-ul care  a câştigat cincisprezece premii Grammy, două premii Emmy şi a vândut peste 50 de milioane de înregistrări în întreaga lume. Bennett a devenit un apropiat al trompetistului român, punându-şi propriul studio de înregistrări la dispoziţia acestuia.