Decembrie 04, 2023

Concert extraordinar Tatiana Lisnic si Stefan Pop 19 decembrie Filarmonica de Stat

Concert extraordinar Tatiana Lisnic si Stefan Pop

19 decembrie Filarmonica de Stat 19:00

 

Opera Naţională Română Iaşi vă invită luni, 19 decembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi, la Concertul Extraordinar susţinut de tenorul Ştefan Pop şi soprana Tatiana Lisnic, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu (O. N. R. Cluj-Napoca).

Absolvent al Liceului de Muzică din Bistriţa şi al Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secţia canto, Ştefan Pop a obţinut numeroase premii printre care locul I la Concursul Internaţional de Muzică de la Seoul – 2010, în acelaşi an câştigând premiul I şi la concursulOperalia, ce s-a desfăşurat la Scala din Milano, fiind prezidat de binecunoscutul tenor Placido Domingo.

De asemenea, a colaborat în calitate de solist vocal în anul 2008 cu Opera Naţională Română din Cluj în producţia Otello de G. Verdi, alături de Marius Vlad Budoiu şi Carmen Gurban, Ştefan Ignat şi Sorin Lupu. A debutat în opera concertantă Lucia di Lammermoor de G. Donizetti alături de Filarmonica din Satu Mare, dar a înregistrat şi alte colaborări cu Filarmonica din Cluj-Napoca pentru o serie de concerte şi recitaluri la Bistriţa, Cugir, Tulcea.

concert-tatiana-lisnic-stefan-pop

Ştefan Pop şi-a făcut debutul internaţional în decembrie 2009, la Opera din Roma, cu rolul Alfredo Germont din “La Traviata” (Giuseppe Verdi),sub bagheta dirijorului Gianluigi Gelmetti, în regia lui Franco Zeffirelli. Acelaşi rol l-a interpretat cu succes şi la Opera Naţională a Greciei din Atena, Opera de Stat din Viena, Opera din Hamburg şi la Teatrul Liric “Giuseppe Verdi” din Trieste. Nemorino din “L’elisir d’amore” (Gaetano Donizetti) este un alt personaj căruia i-a dat viaţă, tânărul tenor stârnind ropote de aplauze în întreaga lume.

Soprana Tatiana Lisnic, născută în Republica Moldova, şi-a început studiile la şcoala de muzică din Chişinău, urmând ca mai apoi să-şi definitiveze studiile universitare de specialitate la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A urmat cursuri de perfecţionare vocală în Italia cu prof. Alida Ferrarini.

A debutat la Opera din Cluj în rolul Nedda din „Paiaţe”de R. Leoncavallo şi în rolul Ilia din „Idomeneo” de W.A. Mozart.
A beneficiat de o bursă de studii din partea Fundaţiei Herbert von Karajan, primind statutul de invitat permanent al Operei de Stat din Viena, interpretând rolurile: Adina, Lauretta, Susanna, Nanetta ş.a.

De asemenea, soprana a colaborat cu numeroase teatre lirice ale lumii: Scala din Milano, Teatrul din Florenţa, Opera din Bruxelles, Opera din Strasbourg, Covent Garden, Operele din Berlin, Hamburg, Frankfurt, Opera din Zürich, Palatul Cultural Sf. Sofia din Valencia şi Opera Bastille din Paris.
Pe lângă activitatea bogată legată de genul liric, soprana Tatiana Lisnic şi-a îmbogăţit repertoriul personal şi cu compoziţii de lied şi nu numai, susţinând numeroase concerte în Germania, Austria, Franţa şi Spania sub baghetele dirijorale ale maeştrilor: J. Lopez-Cobos, Riccardo Mutti şi Marcello Viotti.

Intrare: 50 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Programul din seara de 19 decembrie se va desfăşura după cum urmează:

 

ŞTEFAN  POP

   L’elisird’amore - Gaetano Donizettiaria Nemorino (act II)  Una furtiva

lagrima 

  Rigoletto – Giuseppe Verdiaria Duce de Mantua (act III) La donna è mobile

  Werther – Jules Massenet – aria Werther (act III) Pourquoi me réveiller

  LaBohème – Giacomo Puccini – aria Rodolfo (act I) Che gelida manina

 

TATIANA  LISNIC

  Don Pasquale – Gaetano Donizetti – cavatina Norina (act I) Quel guardo il

cavaliere…So  anch’io la  virtù magica…

  Rusalka – Antonín Dvořák – aria Rusalka (act I) Měsíčku na nebi hlubokém

  Manon – Jules Massenet – aria Manon Lescaut (act II)  Adieu, notre petite table

  La Bohème – Giacomo Puccini – aria Mimì (act I)  Sì, mi chiamano  Mimì

  Giuditta – Franz Lehár – aria Giuditta (act IV) Meine Lippen, sie küssen so

heiß

  Chanson Espagnole – Léo Delibes–Les filles de Cadix

 

DUETE

 L’elisird’amore - Gaetano Donizetti Adina + Nemorino  Caro elisir! Sei mio!

 La Bohème – Giacomo PucciniMimì + Rodolfo     O soave fanciulla

  La Traviata – Giuseppe VerdiVioletta Valéry + Alfredo Germont Parigi, o cara,  noi lasceremo

 Die lustige Witwe – Franz Lehár – Hanna Glawari + Danilo Danilowitsch Lippen schweigen 

 Luigi Denza – Occhi di fata

 De Curtis – Non ti scordar di me

 

MOMENTE  ORCHESTRALE

 Uvertura Ruslan i Lyudmila – Mikhail Glinka

 Preludiu Cavalleria rusticana – Pietro Mascagni

 Intermezzo Manon Lescaut – Giacomo Puccini

 Uvertura La gazza ladra – Gioachino Rossini

 Intermezzo I Pagliacci – Ruggiero Leoncavallo

 Dansul Orelor La Gioconda – Amilcare Ponchielli

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!