Decembrie 01, 2023

Expozitia Concursului ”Eminesciana” 11 ianuarie - 29 ianuarie Galeriile de Arta "Cupola"

Expozitia Concursului  ”Eminesciana”

11 ianuarie - 29 ianuarie Galeriile de Arta "Cupola"

 

Expozitia Concursului International de Creatie Vizuala ”Eminesciana” 2012 - editia a II-a, organizata sub Înaltul patronaj al U.A.P.R. -  Filiala Iasi, reprezinta materializarea proiectului international cu acelasi titlu si are drept parteneri M.E.C.T.S., I.S.J. Iasi si Universitatea de Arte ”George Enescu” Iasi.

Evenimentul este gazduit de Galeriile Tonitza si Galeria Cupola în perioada 10 – 31 ianuarie 2012 si reuneste peste 120 de artisti consacrati din 11 judete ale României (Iasi, Bucuresti, Timisoara, Bacau, Galati, Bihor, Suceava, etc.) dar si din alte tari: Republica Moldova (5 participari), Franta (3 participari), Serbia (2 participari), Anglia, Canada, Belgia si Suedia (câte o participare), care demonstreaza succesul manifestarii.

expozitie-eminesciana-iasi

Si în aceasta editie Iasul este reprezentat prin adevarati Maestri internationali ai artelor frumoase, prin nume de referinta din artele plastice autohtone, cât si prin confrati din generatia tânara. Prezenta pe simezele Galeriilor Tonitza si Cupola Iasi a majoritatii sectiunilor artistice, deci si a unei mari diversitati de tehnici a permis experimente deosebite. Sursa de inspiratie - creatia eminesciana, fiind deosebit de generoasa a asigurat de asemeni transpuneri interesante si abordari originale.

Calitatea de exceptie a exponatelor a facut aproape imposibila o ierarhizare impunând multe nominalizari, diplome de onoare si de excelenta, premii special, medalii si trofee.

Vernisajul va avea loc duminica, 15 ianuarie 2012, orele 17.00, la Galeria Cupola

Iasi. Prezenta: criticul de arta Valentin Ciuca si de presedintele Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Iasi, profesor univ. dr. Constantin Tofan.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!