Spectacol teatru-dans "Bal" 20 ianuarie Casa de Cultura a Studentilor

Spectacol teatru-dans "Bal"

20 ianuarie Casa de Cultura a Studentilor 18:30

Opera Nationala Româna Iasi va invita la spectacolul de teatru-dans “BAL”, vineri, 20 ianuarie 2012, de la ora 18.30, la Casa de Cultura a Studentilor.
 
 
Regie şi coregrafie Yvette Bozsik (Budapesta, Ungaria).
Asistenti coregrafie: Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai.
Interpreteaza Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Române din Iaşi: Adrian Spatarescu, Iulian Ciapa, Oana Iftime, Pamela Tanase, Monica Mihai, Elvis Gache, Roua Raut, Manuela Giuverdea, Catalin Pandel, Dumitru Buzincu, Roxana Dorin, Bogdan Tuluc si Gheorghe Iftinca.
În rolul principal: Beatrice Rancea.
 
bal-opera-iasi
 
<Bal> este o calatorie dansanta şi muzicala în anii ‘70. Spectacolul este conceput în doua parţi, contrastul dintre acestea fiind puternic evidentiat: prima parte se petrece într-un local, iar a doua pe o plaja, în firescul naturii. Atmosfera parţii a doua este mult mai poetica: cei care, mai înainte s-au afirmat printr-un dans plin de culoare îsi prezinta acum propria lor soarta, singuratatea şi diferitele momente unice din viaţa. Materialul sonor ne ofera piese aparţinând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz pâna la canzonette, de la muzica clasica pâna la muzica moderna, într-un amalgam de stiluri şi atitudini.
“Ideea spectacolului  s-a nascut în baza filmului meu preferat: Ettore Scola – „Balul”, care constituie marturia fara text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor şi relaţiilor umane, precum şi a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentreaza asupra istoriei, ci asupra personajelor care îşi cauta fericirea valsând solitar.”– spune Yvette Bozsik despre BAL.
Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc în stilul ”Bozsik” despre dorinţe şi vise nerealizate, despre singuratate şi iubire, despre alienare, interiorizare si cautare de sine.
Biletele s-au pus în vânzare la Agentia Operei, dar si la Cafeneaua Maideiy, pretul unui bilet fiind de 30 de lei la stal, 20 de lei la balcon.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!