Expozitie - "Grigorescu - Arta Sacra" 29 martie - 29 aprilie Muzeul Unirii

Expozitie - "Grigorescu - Arta Sacra"

29 martie - 29 aprilie Muzeul Unirii

Complexul Muzeal National ”Moldova” Iasi – Muzeul Etnografic al Moldovei, în parteneriat cu Directia Judeteană pentru Cultură si Patrimoniu National Iasi, Mitropolia Moldovei si Bucovinei si Mănăstirea Agapia, judetul Neamt, anuntă vernisajul expozitiei de icoane ”Grigorescu – Artă sacră”, care va avea loc joi, 29 martie, ora 17.00, la Muzeul Unirii, din str. Lăpusneanu nr. 14. La vernisaj va participa Înaltpreasfintia Sa Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si stareta Mănăstirii Agapia, Stavrofora Olimpiada Chiriac, împreună cu o parte din soborul mănăstirii.

Anual, în perioada pascală, Muzeul Etnografic al Moldovei organizează o expozitie de artă sacră. În acest an, publicul este invitat să viziteze o expozitie de exceptie ce prezintă colectia de icoane Nicolae Grigorescu a Mănăstirii Agapia. Icoanele, realizate de celebrul pictor în perioada 1859 - 1861, părăsesc pentru prima dată mănăstirea, pentru a oferi publicului iesean un adevărat regal expozitional.

grigorescu-arta-sacra

Expozitia va putea fi vizitată în perioada 29 martie – 29 aprilie. În aceeasi perioadă, în parcul Muzeului Unirii va putea fi vizionată si  expozitia foto de autor "Precum în cer aşa şi pe pamânt. Călătorie foto prin lumea ortodoxă românească" a artistei Cristina Nichitus Roncea.