Decembrie 01, 2023

Expozitie de fotografie - "Mainile scriitorilor" - Hannah Assouline 5- 31 martie Institutul Francez

Expozitie de fotografie - "Mainile scriitorilor" - Hannah Assouline

5- 31 martie Institutul Francez

 


5-31 martie (luni-vineri: 09.00-21.00; sambata: 09.00-14.00)
Spatiul de expozitie, Institutul francez Iasi
INTRAREA LIBERA
In cadrul Lunii Francofoniei


Prezentarea expozitiei in prezenta autoarei
Joi, 29 martie, 18.00
Spatiul de expozitie, Institutul francez Iasi


De cativa ani, Hannah Assouline realizeaza numeroase „portrete” de maini de scriitori. Deoarece, intr-o serie precedenta, avusese ca zona de interes mainile muncitorilor, fotografa afirma ca a descoperit in cazul scriitorilor, a caror mana reprezinta un instrument al scriiturii in sine, o tensiune – in orice caz, o maniera de a apuca, de a prinde – comparabila.
Organizata in cadrul Lunii Francofoniei, aceasta expozitie va prezenta publicului o serie de 33 de fotografii ale unor scriitori francofoni, printre care: Philippe Soupault, Claude Lévy Strauss, Philippe Sollers, Jacques Derrida, Françoise Sagan, Edgar Morin etc.

Hannah Assouline s-a nascut in 1956 la Colomb-Béchar in Algeria. A debutat ca fotograf la „Nouvelles Littéraires” si a participat la crearea saptamanalelor cu difuzare nationala „L’événement du jeudi” si „Marianne”. Este membra a Agentiei Opale si se consacra fotografiei de scriitori. Expozitii la: Paris, Berlin, Munchen, Innsbruck etc.

Vineri, 30 martie, fotografa se va intalni cu studentii Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi in cadrul unui atelier avand ca tematica „Fotografia de presa. Portretul”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!