Expozitie icoane - "Grigorescu - Arta Sacra" 29 martie - 29 aprilie Muzeul Unirii

Expozitie icoane - "Grigorescu - Arta Sacra"

29 martie - 29 aprilie Muzeul Unirii

Complexul Muzeal National ”Moldova” Iasi – Muzeul Etnografic al Moldovei, în parteneriat cu Directia Judeteană pentru Cultură si Patrimoniu National Iasi, Mitropolia Moldovei si Bucovinei si Mănăstirea Agapia, judetul Neamt, anuntă vernisajul expozitiei de icoane ” GRIGORESCU- ARTĂ SACRĂ”, care va avea loc joi, 29 martie 2012, ora 17.00, la Muzeul Unirii, din str. Lăpusneanu nr. 14.

Anual, în perioada pascală, Muzeul Etnografic al Moldovei organizează o expozitie de artă sacră. În acest an, publicul este invitat să viziteze o expozitie de exceptie ce prezintă colectia de icoane Nicolae Grigorescu a Mănăstirii Agapia.

Icoanele, realizate de celebrul pictor în perioada 1859 - 1861, părăsesc pentru prima dată mănăstirea, pentru a oferi publicului iesean un adevărat regal expozitional.

expozitie-icoane-muzeul-unirii-iasi

La vernisaj va participa Înaltpreasfintia Sa Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si stareta Mănăstirii Agapia, Stavrofora Olimpiada Chiriac, împreună cu o parte din soborul mănăstirii.

Expozitia va putea fi vizitată în perioada 29 martie – 29 aprilie 2012.

În aceeasi perioadă, în parcul Muzeului Unirii va putea fi vizionată si  expozitia foto de autor „PRECUM ÎN CER ASA SI PE PĂMÂNT. Călătorie foto prin lumea ortodoxă românească” a artistei Cristina Nichitus Roncea.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!