Decembrie 04, 2023

Opereta "Liliacul" de Johann Strauss-fiul 21 aprilie Casa de Cultura a Studentilor

Opereta "Liliacul" de Johann Strauss-fiul

21 aprilie Casa de Cultura a Studentilor 18:30


Opera Nationala Romana Iasi va invita la spectacolul Liliacul, opereta in trei acte de Johann Strauss-fiul, sambata, 21 aprilie, ora 18.30, la Casa de Cultura a Studentilor.
Interpreteaza solistii, orchestra, corul si ansamblul de balet ai Operei Nationale Romane din Iasi, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea.

Din distributie fac parte:

Rosalinde: Diana Bucur
Gabriel von Eisenstein: Cosmin Marcovici
Prinţul Orlovsky: Maria Macsim Nicoara
Adela: Lacramioara Maria Hrubaru-Roata
Dr. Falke: George Cojocariu
Dr. Blind: Tudor Florenţa
Ida: Ana Maria Donose
Frosch: Iulian Ioan Sandu
Ivan: Victor Zaharia
Alfred: Aurel Balae
Invitat in rolul lui Frank este bas-baritonul Marius Chioreanu (Opera Nationala Romana Cluj-Napoca).

Solista balet: Lacramioara Proca
Maestri balet - Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai.

Dirijorul corului - Mirel Azamfirei.
Regia - Anda Tabacaru Hogea.
Asistent regie - Eduard Sveatchevici.

opera-liliacul-opera-iasi


Liliacul – libretul de Karl Haffner si Richard Genée, dupa nuvela Le Reveillon de Henri Melhac si Ludovic Halévy, a avut premiera la Viena, la Theater an der Wien, la data de 5 aprilie 1874.

În Romania, prima reprezentatie a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul National din Bucuresti, sub conducerea artistica a lui George Stephanescu. De atunci opereta a fost pusa in scena de principalele companii artistice din Romania.
În creatia lui Strauss opereta Liliacul se situeaza si astazi printre cele mai valoroase lucrari apartinand acestui gen. Succesul, de care s-a bucurat de-a lungul vremii, s-a datorat in primul rand muzicii inspirate si pline de prospetime. Opereta clasica a celui mai popular si iubit compozitor al Vienei anilor 1874 reuseste in acelasi timp sa dezvaluie si sa sublinieze intriga unei farse ingenios ticluite si pline de haz. La Iasi, Liliacul s-a jucat prima data in anul 1963, in regia lui Jean Rinzescu.

Pret:30 de lei (in stal), 20 de lei (la balcon) si 15 lei redus

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!