Decembrie 05, 2023

Atelier de orchestra sub indrumarea dirijorului Olivier Robe 26-30 aprilie, Colegiul de Arta „Octav Bancila”

Atelier de orchestra sub indrumarea dirijorului Olivier Robe

26-30 aprilie, Colegiul de Arta „Octav Bancila”

 

In inchidere, orchestra profesorilor Colegiului va da un concert sub bagheta dirijorului Olivier Robe, pe 30 aprilie, la ora 18.00, in sala de festivitati a Colegiului
Programul concertului de inchidere: lucrari de J. Sibelius, W.A. Mozart, L. van Beethoven, S. Prokofiev
Solist: Daniel Ropota, pian
Eveniment organizat de catre Colegiul de Arta „Octav Bancila” din Iasi, in parteneriat cu Institutul francez Iasi

Format de legendarul profesor de orchestra Jorma Panula, tanarul dirijor francez Olivier Robe a avut ocazia sa conduca numeroase orchestre europene, precum Orchestra de camera din Berlin (orchestra compusa, printre altii, din muzicieni ai Filarmonicii berlineze), Collegium Musicum din Siegen, Orchestra simfonica din Vaasa, Orchestra de camera din Amsterdam, Orchestra simfonica din Kuopio, Orchestra simfonica din Moscova, Orchestra simfonica din Trondheim, Pori Sinfonietta, Orchestra simfonica din Dubrovnik, Orchestra Giovanile Italiana, Orchestra Simfonica din Nürnberg si Orchestra simfonica din Bacau.

Olivier Robe este finalist al concursului international de orchestra din Nürnberg.

Orizontul sau muzical se intinde de la muzica baroca la muzica contemporana, dirijorul avand ocazia sa lucreze cu compozitori precum G. Liegeti, L. Berio, H. Dutilleux, K. Stockhausen, M. Kagel, Y. Xenakis si O. Neuwirth. De mai multi ani, Olivier Robe lucreaza alaturi de Philippe Herreweghe la interpretarea la instrumente de epoca din repertoriul clasic si romantic. Olivier Robe a fost asistentul lui Philippe Herreweghe cu ocazia mai multor inregistrari pentru Harmonia Mundi cu Orchestra Champs-Elysées.

Olivier Robe s-a nascut la Caen in France, unde a si inceput studiul solfegiului, al pianului, al violoncelului, al analizei si pe cel al armoniei. Mai apoi, urmeaza studii muzicale la Conservatorul Superior din Paris si isi termina studiile de violoncel la Essen, in Germania, pentru o perfectionare la care obtine premiul intai cu mentiunea foarte bine.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!