Festivalul Très Courts 2012 11 mai Casa de Cultura Mihai Ursachi

Festivalul Très Courts 2012

 

11 mai Sala "Diotima" - Casa de Cultura "Mihai Ursachi" 18:00

tres_courts_affiche_snO noua editie a deja bine cunoscutului Festival International al Filmului de Foarte Scurt-Metraj „Très Courts” va avea loc la Iasi, vineri, 11 mai. Proiectia-maraton va incepe la ora 18.00, in sala „Diotima” a Casei de Cultura „Mihai Ursachi” din Parcul Copou.
Unic in lume, acest Festival promoveaza filmele de foarte scurt-metraj, de maxim 3 minute, realizate de profesionisti confirmati sau de amatori talentati. Aceasta nu il impiedica insa sa fie un eveniment mondial inovator, care aduce in atentia publicului numeroase tinere talente si promoveaza diversitatea culturala, de la Paris la Singapore, trecand prin Iasi, Tel Aviv si Ramallah. Anul acesta, mai multe orase noi s-au alaturat retelei, precum Bratislava, Bistrita sau Sighisoara.

Forma cinematografica XXS, accesibila unui public foarte larg, permite descoperirea unor noi talente din intreaga lume. Ea se preteaza unei difuzari foarte largi, pe toate suporturile: de la telefonul mobil, la marele ecran, trecand prin televiziune si Internet.

Competitia internationala compusa din 47 de foarte scurt-metraje este difuzata in aceeasi perioada in intreaga lume (aproape 80 de orase participante din 15 tari). Intre 4 si 13 mai, fiecare oras participant organizeaza, in functie de preferinte, alte proiectii care pot pune in valoare talentele locale prin intermediul unor selectii proprii de filme. Mai mult decat atat, publicul poate vota filmele preferate.

Care sunt selectiile Festivalului?

Competitia internationala

Festivalul International „Très Courts” propune o selectie internationala in competitie, regrupand 47 de filme din 17 tari. Toate respecta aceeasi regula: nu depasesc 3 minute (fara generic). Toate genurile sunt prezente: fictiune, animatie, documentar, experimental…
Paroles de Femmes
La initiativa Très Courts Montpellier, cu sustinerea orasului Montpellier si a Delegatiei regionale pentru drepturile femeii si egalitatea in sanse Languedoc-Roussillon, regizoarele sunt aduse in lumina reflectoarelor, prin organizarea, pentru al treilea an consecutiv, a unei competitii speciale rezervate filmelor realizate de femei sau avand ca tema femeia.
„Around the Très Courts” Romania
Programele „Around the Très Courts” regrupeaza, in afara selectiei internationale, filme create la nivel local, dorind sa aduca in fata publicului tineri realizatori din regiune.
Astfel, spectatorii vor putea sa descopere 18 filme de foarte scurt-metraj realizate de tineri regizori romani. Aceste filme au fost selectionate din peste o suta de productii primite de echipa Festivalului din toate colturile Romaniei. Ele se vor afla fi in competitie pentru Premiul Juriului, Premiul Publicului si Premiul Organizatiei Internationale a Francofoniei.

SELECTII SPECIALE

Très Courts Familial
O selectie internationala dedicata copiilor, pentru a-i incita sa descopere filmul foarte scurt.
Lumea dinainte, lumea de dupa!
Festivalul Très Courts isi indreapta atentia spre filmele prezinta bulversarile, de mai mici sau de mai mari proportii, care ne transforma planeta: lumea se schimba, populatiile se deplaseaza, iar Festivalurile de film de foarte scurt-metraj prezinta toate acestea prin intermediul selectiei „Lumea dinainte, lumea de dupa!”.

INTRAREA LIBERA

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!