Festivalul " Zilele Studentului Francofon” 10-13 mai

Festivalul " Zilele Studentului Francofon”

10-13 mai

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi organizeaza între 10 - 13 mai, Festivalul " Zilele Studentului Francofon”, spre a dezvolta un cadru de interactiune între toti tinerii ieseni, promovând valorile francofoniei, precum diversitatea, unitatea si egalitatea.

 

Festivalul se întinde pe parcursul a patru zile consecutive si cuprinde 19 activitati culturale, educaţionale şi sportive. În rândul acestora se numara mini-festivalul de teatru francofon (în aer liber) – teatru pe butoaie, teatru iforumi-, expoziţia şi concursul foto – cu patru teme principale (Prin lentila lui Bresson , Cele doua semicercuri Chanel i, Une jolie parissienne si Burlesque),i Livres Voyageurs – tema acestei ediţii fiind “Femeia   de-a lungul timpului” si Dis quelque chose en français.

Celor din urma li se adauga proiecţiile de film, activitatea Histoires Francophones, concursul Chasse au trésor, training-uri pe teme legate de francofonie şi centrate pe dezvoltarea personala a studenţilor, Jeux de la francophonie- activitate ce aduce publicului iesean o serie de elemente din cultura francofona si Workshop cu tema “Vinul din spatiul francofon”.

program-zsf

Diversitatea de activitati este completata de Concertul Folk si de Soirée Francophone – o seara cu muzica si dans, dedicata culturii franceze. Reprezentatiile muzicale sur la rue sunt cele care anima locurile – cheie ale municipiului Iasi.

Notabile sunt si conferinta cu invitaţi din mediul academic ieşean despre problematica “rapirii” din peisajul românesc a personalitatilor marcante pe plan mondial si Gala ZSF, care reuneste participantii la activitatile desfasurate în zilele precedente si câstigatorii Concursului International de poezie si proza în limba franceza Echos Francophones.

 

Pentru detalii despre programarea activitatilor festivalului, surprizele pregatite de organizatori si despre participare, www.zsf.ro, adresa de facebook a Festivalului „ Zilele Studentului Francofon” si adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sunt la dispozitia publicului .