Memorialul Lumanarilor Aprinse - editia XXI 20 mai Parcul Copou

Memorialul Lumanarilor Aprinse - editia XXI

20 mai Parcul Copou 19:00

Memorialul Lumanarilor Aprinse este un eveniment international aflat la cea de-a 21-a editie si este mai mult decat un simplu memorial de comemorare a victimelor SIDA. Este o ocazie de a informa populatia despre HIV si SIDA, de a mobiliza populatia si de a o face constienta ca SIDA este o amenintare la adresa unei întregi generatii, a unei întregi civilizatii.

HIV si SIDA sunt unele dintre cele mai tragice maladii ale lumii moderne. Din 1983, de cand a fost descoperit HIV, mai mult de 20 milioane de persoane seropozitive au murit si conform Programului Natiunilor Unite, aproximativ 40 de milioane de persoane traiesc astazi cu acest virus. Din cei infectati, mai mult de 17 milioane sunt femei si 2 milioane sunt copii. Fiecare colt al lumii a resimtit impactul pe care acest virus îl are, dar cel mai mult acest impact a fos resimtit în regiunile sarace, acolo unde oamenii au acces limitat la servicii medicale. SIDA a lasat copii orfani, vaduve, parinti îndurerati, a slabit sistemele de sanatate, a afectat economia tarilor si a dus la accentuare saraciei si a diferentelor între clase sociale. Stigmatizarea si discriminarea persoanelor seropozitive nu a dus decat la  înrautatirea acestei situatii.

memorialul-lumanarilor-aprinse-iasi-2012

ARAS Iasi organizeaza anul acesta cea  de-a XVa editie a Memorialului Lumanarilor Aprinse. Speram ca si anul acesta se vor alatura celei mai ample miscari de lupta anti-SIDA mii de ieseni alaturi de membri ai ONG-urilor, reprezentatti ai institutiilor publice,companii private, numerosi parteneri media, licee, grupuri cu initiativa artitti cunoscuti, toti mobilizandu-se pentru a combate discriminarea, pentru a oferi sprijin si întelegere persoanelor seropozitive si pentru a comemora pe cei care au pierdut lupta cu HIV/SIDA. Pentru toti cei care nu au mai avut puterea de a lupta, pentru cei care traiesc cu acest virus si trebuie sa înfrunte zilnic nu numai boala ci si stigmatul si discriminarea, trebuie sa dam dovada de întelegere si solidaritate si sa participam la memorial.  Alatura-te Marsului Tacerii, duminica, 20 mai, începand cu ora 19:00 în Parcul Copou (langa Teiul lui Eminescu) si aprinde o lumanare pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant începand cu ora 20:00. JUL Baldovin, Andrei Bauer si formatia Descantec vor aduce un tribut persoanelor decedate din cauza SIDA iar la finalul serii vom avea nevoie de cat mai multe maini pentru a lansa catre cer lampioane inscriptionate cu prenumele celor care nu mai sunt printre noi.