Gusta Slow - 1 iulie gradina din spatele Institutului Francez

Gusta Slow

1 iulie gradina din spatele Institutului Francez 18:00

 

Asociatia Mai Bine pregateşte o noua editie Gusta Slow, colorata în roşu de cireşe, parfumuri de capşuni, pepene verde şi în arome de preparate uşoare, de vara. În prag de luna cuptor va aşteptam în gradina din spatele Institutului Francez din Iaşi, de la ora şase seara, sa gustam din roadele verii pe îndelete si sa ne bucuram împreuna de bucatele pregatite de voluntarii şi de simpatizantii asociatiei – preparate ovo-lacto-vegetariene, vegane şi ne straduim nitel sa punem în coş şi preparate raw.

Numarul participantilor este limitat la 50 de persoane si intrarea se realizeaza pe baza de invitatie. Scrieti-ne pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. câteva cuvinte despre conceptia voastra de hrana buna si, în urma unei selectii, veti primi o invitatie. Mesajele trimise trebuie sa fie cât mai scurte si sugestive, astfel încât sa le putem folosi ulterior la personalizarea unor farfurii pentru editia Gusta Slow (Roadele Toamnei) care va avea loc în luna septembrie.

Daca va vor fi placut bucatele şi veti fi apreciat efortul nostru de a gati cu grija preparate fara carne, cu produse locale, de sezon si naturale, si daca doriti sa sprijiniti initiativele noastre similare pe viitor, înainte de un gând bun de plecare, primim cu recunostinta o donatie din partea dumneavoastra.

Gusta Slow in Centrul Cultural Francez

Acelora dintre voi carora le place sa gateasca cu drag pentru oamenii din jur avem o veste! La aceasta editie Gusta Slow puteti participa în calitate de voluntar-bucatar. Scrieti-ne la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ideea voastra de meniu si noi va vom contacta. Nu uitati, preparatele trebuie sa nu contina carne si sa fie realizate cu produse locale si de sezon. Costurile pentru realizarea bucatelor vor fi suportate în totalitate de noi!

La acest eveniment ne sunt alaturi cei de la Fructe Naive pentru a ne îndulci cu sucuri bune şi naturale, prietenii de la Acaju care ne ajuta din nou cu organizarea si Restaurantul Sante, care ne sprijina cu bunatati delicioase si sanatoase.

Slow food este o mişcare internationala initiata în 1986, care lupta pentru pastrarea bucatariei traditionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristica ecosistemului local. Mişcarea promoveaza consumul de alimente locale şi traditionale, ocroteşte principiile comertului echitabil, încurajeaza fermierii şi micii producatori, dar are ca scop şi educarea cetatenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.