Cupa Iasului European la Fotbal Feminin 31 August - 2 Septembrie Complex Sportiv "Emil Alexandrescu"

Cupa Iasului European la Fotbal Feminin

31 August - 2 Septembrie Complex Sportiv "Emil Alexandrescu"

În perioada 31 August - 2 Septembrie 2012 va avea loc la Iași “Cupa Iasului European la Fotbal Feminin”. Este vorba despre un eveniment unic în România care dorește să promoveze fotbalul feminin în randul locuitorilor orasului Iași dar și în Romania. De asemenea, este cel mai important turneu de Fotbal Feminin din România în afara Campionatului de Fotbal organizat de FRF. Evenimentul face parte din programul pentru promovarea Iașului ca Oraș European al Sportului în 2012 și este organizat de Clubul Sportiv Navobi Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Fotbal.

Cupa va avea loc în Complexul Sportiv Emil Alexandrescu din Copou, pe terenul sintetic si terenul 2, în zilele de vineri 31 august – duminica 2 septembrie 2012.

În România, Federația Română de fotbal face eforturi pentru atragerea spectatorilor înspre fotbalul feminin. Dorim și noi, ca prin organizarea acestui eveniment, să încurajăm publicul ieșean iubitor de fotbal si de sport, în general, să prindă gustul fotbalului feminin.

“Mulți români văd fotbalul feminin ca pe un hobby, însă sper ca prin apariția echipelor în orașele mari, cum ar fi Cluj, Iași, București, Constanța etc, să se schimbe această mentalitate iar in viitorul apropiat fotbalul feminin să devină o forță în România.

Vreau să salut această inițiativă a Cupei la Iași. Daca va fi bine promovată și lumea va veni la meciuri, într-un oraș cum este Iașul care are istorie în fotbal, sunt convins că acest sport va câștiga adepți și spectatori proprii. Nu contează cine va caștiga, important este ca fetele să joace și să arate că pot juca fotbal de performanță. Sunt convins că va fi un succes , iar câștigul va fi și mai mare dacă această inițiativă va fi urmată și de alte orașe.”  A declarat Mirel Albon, antrenorul echipei CFF Olimpia Cluj-Napoca, campionata naționala a României la fotbal feminin.

cupa-iasului-european-fotbal

„Echipa Navobi, care reprezintă Iașul la nivel național, s-a perfecționat de când a început și noi, Primaria orașului, o susținem. Fotbalul feminin are un viitor bun ca orice sport de noutate - stimulează fair-playul, prietenia și dorința de a lupta.

Evenimentul de la sfârșitul lunii este o inițiativă pe care o susținem în totalitate. Este prima dată în Iași când are loc un așa eveniment. Sper ca orașul nostru să promoveze fotbalul feminin așa cum ar trebui, la nivel județean și național.” A declarat Sorin Iacoban, consilier local la Primărie și directorul campusului universitar Tudor Vladimirescu.

"Niciodată nu am crezut că, după ani buni de zile petrecuți în atmosfera fotbalului masculin, voi fi atât de implicat și satisfăcut de fotbalul feminin. Oricum ar fi, această Cupa pe care o vom organiza este una dintre cele mai provocatoare activități sportive la care am participat. De aceea aș vrea să mulțumesc echipei de organizare, celor din media, celor care susțin financiar evenimentul, precum și echipelor care ne vor onora cu prezența la Cupa Iașului European. Sperăm ca din aceste jocuri puternice să căpătăm experiență și în viitorul apropiat Iașul să aibă o puternică echipă care să-l reprezinte cu cinste în fotbalul național și internațional!" a adăugat prof. Adrian Ambrosie, președinte al Clubului Sportiv Navobi și antrenor al echipei de fotbal feminin cu același nume.

La Cupă, și-au anunțat participarea cele mai puternice echipe de fotbal feminin din România:

  • CFF Olimpia Cluj-Napoca - campioana României ,
  • FCM Tg. Mureș- campioana seriei de Est ,
  • As Independența Baia Mare,
  • CS Navobi Iași (echipa activează în Liga I din România și este singura reprezentantă a Moldovei în campionat)
  • Naționala României - U17
  • Naționala Rep. Moldova - U19

În prezent, echipa CS Navobi Iași se află în cantonamentul de vară, în Tg. Neamț, pregătindu-se pentru noul sezon competitiv. Ne dorim să vedem echipa în formă cât mai bună la această Cupă și încurajăm susținătorii să vină la galerie în Copou!

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!