Cu arta in strada, pe biciclete: Papergirl 24 august - 1 septembrie Cafeneaua Acaju

Cu arta in strada, pe biciclete: Papergirl

24 august - 1 septembrie Cafeneaua Acaju

Artistii din Iasi, dar si din alte orase mai au timp pina la 1 septembrie sa contribuie cu lucrari la a treia editie a proiectului Papergirl Iasi. Sint acceptate orice fel de materiale – desene, picturi, fotografii, schite, stenciluri, caricaturi, colaje, benzi desenate etc –  nu exista limitari in ceea ce priveste formatul, subiectul sau cantitatea, cu singura conditie ca acestea sa fie originale (creatie proprie) si sa fie trimise in varianta fizica (printata) si nu in format digital.

Cei care doresc sa se implice pot trimite lucrarile lor la adresa str. Sf. Sava nr. 15, cod postal 700073 sau le pot lasa direct la cafeneaua Acaju din Iasi.

Ideea proiectului este aceea de a aduce arta catre public intr-un mod inedit, de a surprinde oamenii si a-i aduce in contact cu arta in viata de zi cu zi. Este mult mai distractiv sa primesti ceva atunci cind nu trebuie sa dai nimic in schimb.

papergirl-iasi

Proiectul, ca de obicei, se imparte in trei etape:

Stringerea lucrarilor;

Expozitia – cite o lucrare a fiecarui artist va fi expusa (alaturi de aceasta vor fi si celelalte materiale ale sale, in caz ca a contribuit cu mai multe) timp de zece zile. Ele pot fi privite, rasfoite, dar nu si cumparate, toate fiind destinate:

Distributiei – etapa finala – in care baieti si fete pe biciclete se vor plimba pe strada, impartind aleatoriu oamenilor pe care ii intilnesc role a cite zece lucrari de diferite tipuri si marimi (in stilul „baietilor cu ziare” din America). Aici toata lumea este vizata, fara discriminare – vor primi role atit tineri, cit si oameni in virsta. De asemenea, la distribuirea lucrarilor poate participa oricine, chiar daca nu a fost implicat in organizarea proiectului.

Insa pentru a realiza aceasta avem nevoie de sprijinul vostru. Vrem ca acest proiect sa fie unul dintre micii pasi pe care Iasul ii face spre a deveni un oras mai frumos si mai deschis la minte, cu proiecte care il anima zi de zi. Vrem ca Iasul sa nu mai fie doar un oras universitar de tranzit pentru tinerii care vin din provincie si dupa ce termina facultatea se indreapta spre Bucuresti sau alte tari, ci un spatiu in care sa ne placa sa convietuim, sa cream si sa discutam idei si ne place sa credem ca si Papergirl va contribui la acest proces.

 Papergirl este un proiect de arta initiat in 2006 in Berlin de catre Aisha Ronniger. Dupa 2006, proiectul s-a extins catre Albany (New York), San Francisco, Cape Town, Portland, Sao Paolo si Northampton. in martie 2010 a ajuns in Bucuresti si tot in acel an a avut loc si prima editie in Iasi.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!