Degustă și susține hrana sănătoasă! 8 septembrie in spatele Institutului Francez

Degustă si sustine hrana sănătoasă!

8 septembrie in spatele Institutului Francez 17:00

 

Ştim că apreciezi hrana bună, sănătoasă! Iţi place să îi simţi gustul adevărat şi ai vrea să îl întâlneşti în continuare la alimentele de pe rafturile supermarketurilor şi pieţelor din oraşul tău. În această toamnă, viitorul agriculturii şi al hranei noastre ar putea fi influenţat decisiv de către Parlamentul European care va stabili Politica Agricolă Comună pentru următorii 7 ani.

Asociatia Mai Bine vă invită sâmbătă, 8 septembrie, începând cu orele 17.00, în spatele Institului Francez Iasi ca să celebrăm hrana si agricultura sănătoasă si să degustăm împreună produse de la micii producători locali. Avem ocazia să stăm de vorbă cu producători din zona Moldovei si să achizitionăm produse diverse – brânzeturi, legume, fructe, prăjituri si preparate traditionale din carne. 

Degustarea va fi urmată de o petitie fotografică, unde chiar tu vei putea să îti transmiti mesajul si dorintele tale legate de hrana si agricultura membrilor Parlamentului European!

Toate mesajele voastre fotografice vor însoţi marşul Good Food al ţăranilor şi activiştilor din întreaga Europă până la Bruxelles şi vor fi înmânate celor care votează pentru viitorul agriculturii şi a hranei.

mancati-sanatos

Sute de oameni şi-au transmis mesajul Parlamentului European până în acest moment.

În acest an, cu reforma Politicii Agricole Comune (PAC) putem revendica politici care să ne asigure hrană adevarată şi o agricultură cinstită, aşa cum avem dreptul.

În septembrie, Parlamentul European şi guvernele naţionale vor stabili Politica Agricolă Comună pentru următorii 7 ani, iar micii agricultori din Europa, dar si din Sudul global sunt direct afectati de o noua formă a sa.

În ultimii 50 ani, taxele noastre au fost folosite pentru a susţine producţia de alimente industriale. Acest model agricol ameninţă existenţa fermierilor din Sudul şi Nordul global, ducând pe de-o parte la nesiguranţă alimentară, iar pe de alta la risipirea a munţi întregi de alimente. Mediul este tot mai puternic degradat prin utilizarea excesivă a fertilizatorilor chimici, pesticide agresive şi combustibili fosili. Fermele industriale depind de furajele de soia importate, contribuind astfel la distrugerea pădurilor tropicale şi a comunităţilor rurale. Nu în ultimul rând, bunăstarea animalelor este desconsiderată total, schimbările climatice se agravează, iar abandonul masiv al regiunilor rurale este provocat şi întâlnit tot mai des. 

Oriunde eşti, oricine eşti, poti să provoci schimbarea în mai bine!


 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!