Expozitie „Arme albe si de foc din colectia Muzeului de Istorie a Moldovei” 14-30 septembrie Muzeul Unirii

Expozitie „Arme albe si de foc din colectia Muzeului de Istorie a Moldovei”

14-30 septembrie Muzeul Unirii

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iasi - Muzeul de Istorie a Moldovei, vă invită să vizitati expozitia „Arme albe si de foc din colectia Muzeului de Istorie a Moldovei”, ce va fi deschisă în perioada 14-30 septembrie 2012, la Muzeul Unirii din Iasi, str. Lăpusneanu, nr. 14.

arme-albe-si-de-foc

Vor fi expuse arme din diferite perioade, începând cu epoca neolitică, până la cele folosite în primul și al doilea război mondial. Săbiile cu stema Moldovei, între care cea presupusă a fi aparținut domnitorului Vasile Lupu, sabia lui Alexandru Ipsilanti, conducător al Eteriei, arme orientale, precum un hanger și un iatagan, săbii de Toledo, colecția de pistoale din secolele XVIII-XIX a familiilor Ioniță Sandu Sturdza și Ghica, puști din timpul lui Alexandru Ioan Cuza, un set de pistoale de duel, mitraliera de avion din primul război mondial, precum și alte piese, expuse pentru prima dată, vor introduce publicul în universul specific al războaielor, dar și al tradițiilor cavalerești bazate pe respect, onoare și curaj.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!