Ceremonia Japoneză a Ceaiului 29 septembrie Carturesti Palas

Ceremonia Japoneză a Ceaiului

29 septembrie Carturesti Palas 17:00

Există în Japonia o străveche practică spirituală cunoscută sub numele de Chanoyū - Ceremonia Japoneză a Ceaiului.  Această practică i-a fascinat din totdeauna pe cei care au avut norocul sau inspiratia să o urmeze. Practicând Chanoyū faci primii pasi pe Calea Ceaiului. Japonezii au denumit Calea Ceaiului: Chadō sau Sadō.
Ceea ce deosebeste Ceremonia Japoneză a Ceaiului de alte practici, traditii sau ritualuri dezvoltate în jurul aprecierii unei cesti de ceai, este profunzimea cu care dimensiunile filozofice si spirituale, avînd la baza Buddhismul Zen, s-au combinat cu aspectele estetice si sociale.

ceremonia-ceaiului-carturesti-iasi

Chanoyū  este intersectia fericită si unică a celor mai semnificative traditii culturale Japoneze.  Ceremonia Japoneză a Ceaiului transcende aceste traditii, devenind universală prin simplitatea mesajului sau:  a face focul, a fierbe apa, a pregăti ceaiul si a-l oferi cu sinceritate si inimă deschisă - un act de omenie. Pentru a absorbi esenta acestei simplităti este nevoie de dedicatie, studiu si practică neintreruptă.
Chadō posedă o frumusete care nu se poate absorbi doar intelectual.
Chadō se poate cunoaste numai prin experienta directă,  experientă care se dobândeste prin practică continuă.

Text preluat de pe pagina de internet a Asociatiei Chado Urasenke Tankokai România, responsabilă de promovarea ceremoniei japoneze a ceaiului în România. www.urasenke.ro

Vă asteptăm sâmbătă, 29.septembrie, ora: 17.00 să ne bucurăm împreună cu prietenii nostri de la Asociatia Romano - Japoneza Himawari de un ceai făcut ca la carte.
Intrarea este gratuită.