Lansare de carte - Ofiterii si talentatii - Gayzer: Liviu Andrei 17 octombrie, Carturesti Palas Mall,

Lansare de carte - Ofiterii si talentatii - Gayzer: Liviu Andrei

17 octombrie Carturesti Palas Mall 18.00  


Liviu Andrei s-a născut la 6 octombrie 1984, în localitatea Caracal, județul Olt. A început să scrie încă din copilărie dar prima lui carte publicată s-a realizat în anul 2007 - un roman de debut, numindu-se chiar așa: "Doar fragmente de viață și dans". Apoi, în anul 2008 a continuat cu al  doilea roman "Sfărșitul erei de mireasă", iar în 2010 a lansat o carte cu interviuri "O  țară în conjurată de românii" - reacții jurnalistice la problematica românilor din jurul granițelor. 

"Liviu Andrei este un tânăr prozator cu o imaginație debordantă. Deși dovedește o capacitate de narator cu mare experiență, creionând o atmosferă din doar câteva fraze, el lasă totuși imaginația să zburde în voie. Nu-și refuză nici scenele sexuale  mai scandaloase sau dialoguri libertine, dând nonșalant cu tifla pudibonzilor. Altfel zis, are tot ce-i trebuie pentru a trece deja de la nivelul de tânără speranță, la acela de certitudine a epicii românești contemporane."
Dumitru Augustin Doman

liviu-andrei-carturesti-palas-mall

"Noutatea romanului Gayzer constă în explorarea limitelor actului creator. Limbajul acestuia se mută în inima proceselor celor mai iraționale de formare a realului. Apoi, cuvintele devin instrumentul demonic al pulverizării și al atomizării acestui real. Transpoliticul se instaurează atunci  când toate structurile devin obscene și transparente. Corpurile personajelor se rotesc în jurul propriului sine până la pierderea ultimului sens. Și totul se sexualizează înainte de-a dispărea.
Aș îndrăzni să afirm ca Liviu Andrei este unul din cei mai buni romancieri de la noi. "
Ionel Ciupureanu

Prezintă : Liviu Antonesei
Paul Gorban
Invitați: rapsod Ion Crețeanu