Decembrie 05, 2023

Serata Italiana "Balliamo Tarantella" 25 octombrie Hotel Traian

Serata Italiana "Balliamo Tarantella"

25 octombrie Hotel Traian 20:00

"Frumusetea trezeste sufletul la viata" Dante Alighieri

Restaurant Traian va invita joi, 25 octombrie incepand cu ora 20.00 la Serata Italiana "Balliamo Tarantella"!
Va dau intalnire dansatorii grupului "Di Nuovo insieme" Iasi, indrumati de Domnul Profesor Petre Susu, si solistul Silviu Rosca.
Tarantella ( cuv. it. ), este un dans popular cu un caracter vioi, specific Italiei de sud. Se execută în cupluri, dansatorii acompaniindu-se în unele cazuri de tobe și nachere . Muzica este interpretată de obicei la chitară. Tempoul este în general lent la început și foarte rapid în final. Tarantella pătrunde în muzica cultă în sec. 19 și, în numeroase cazuri, este tratată ca piesă de virtuozitate (Weber, Mendelssohn-Bartholdy, Chopin, Rossini). Tarantelle celebre au scris, în muzica românească, A. Castaldi și Marțian Negrea (cea din urmă este inclusă în Suita simf. Prin Munții Apuseni).

balliamo-tarantella-hotel-traian-iasi

Din punct de vedere culinar, Italia este o tara a incredibilei diversitati. Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta. Elementul constant este filozofia de baza. Mesele sunt vazute ca o ocazie pentru familie si prieteni de a se relaxa inainte de a se intoarce la viata agitata a secolului XX.
Bucatarul sef de origine italiana, Aldo, va surprinde cu specialitati preparate traditionale pe care le veti regasi in menu-ul a la carte.
Cei mai norocosi dintre participanti vor putea castiga o plimbare cu limuzina si alte premii surpriza la Tombola Serii.

Intrarea este libera, insa se impune rezervarea locului in sala la 0232/266.666 .

www.grandhoteltraian.ro
Facebook/Restaurant Traian Iasi

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!