Expozitie de flori, fructe si seminte 27 octombrie - 18 noiembrie Gradina Botanica

Expozitie de flori, fructe si seminte

27 octombrie - 18 noiembrie Gradina Botanica

Sambata, 27 octombrie, orele 11, in Sera Expozitionala a Gradinii Botanice va avea loc deschiderea celei de-a XXXVI-a editii a Expozitiei FLORI DE TOAMNA, unde va sustine un concert, Cvartetul EUTHERPE al Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi, de la clasa conferentiar univ. dr. Constantin STANCIU.

La editia din acest an colectiile genurilor Chrysanthemum, Cucurbita, Brassica, Capsicum si Solanum sunt valorificate estetic prin cromatica si forme de cultura inedite practicate doar in Gradina Botanica din Iasi. Speciile si soiurile foarte variate ofera un cadru de relaxare special, dar si posibilitatea imbogatirii cunostintelor despre diversitatea plantelor. La aceasta contribuie si numeroasele exemplare de plante exotice risipite printre crizanteme, dar mai ales esantioanele cu fructe si seminte care provin de la arbori si arbusti cultivati in sectiile Gradinii Botanice.

expozitie-crizanteme

Un element de noutate il constituie zona cu forme topiare realizate din plante anuale si perene. Aceste forme reprezinta, pe langa figuri geometrice, arabescuri, melci, fluturi, broaste testoase, pasari, veverite si ciuperci, aranjate intr-un spatiu special amenajat pentru copii, prin intermediul proiectului intitulat Initiativa trans-frontaliera pentru dezvoltarea unui spatiu ludic prin intermediul artei topiare pentru scopuri educative si de relaxare, finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007–2013 si cofinantat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Expozitia va fi deschisa zilnic, intre orele 9.00–18.00, pana duminica, 18 noiembrie.

Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei.