Expozitie de ceramica - Alupoaie Andrei 26 octombrie Carturesti

Expozitie de ceramica - Alupoaie Andrei

26 octombrie Carturesti 18:30

Iata ce zice Andrei despre expozitia ce va avea loc la Carturesti Iasi din incinta Iulius mall.

"Ma numesc Alupoaie Andrei, am varsta de 21 de ani si sunt student la Facultatea de Arte Vizuale si Design, in cadrul Universitatii de Arte "George Enescu" din Iasi, la sectia Ceramica, anul III de studiu.

In clasa a XII a am facut transfer de la Colegiul Tehnic "Latcu Voda" din Siret la Colegiul de Arta "Ciprian Porumbescu" din Suceava. Drept urmare al progresului pe parcursul anului terminal,la olimpiada nationala de la Piatra Neamt am obtinut mentiune la ceramica.Mentiune care mi-a asigurat locul la buget, la sectia Ceramica, din actuala facultate. Tin sa precizez ca primul meu contact direct cu ceramica a avut loc la olimpiada,unde am aflat de tehnica cordoanelor de lut. Tehnica ce o folosesc si in prezent, ea stand la baza constructiei tuturor lucrarilor mele. Intentionez cu lucrarea de licenta sa transmit un mesaj pregnant publicului receptiv.

Lucrarile expuse sunt rezultatul a ultimilor 2 ani de munca, in atelierul din cadrul facultatii. Volumul de lucru dedicat acestor creatii, au la baza formarea mea profesionala si personala, astfel incat ele oglindesc intr-o oarecare masura personalitatea mea.

expozitie-alupoaie-andrei

Consecinta a activitatii mele in domeniul artei a adus ca reactiune Premiul Anual pe anul II de studiu si acordat la inceputul anului universitar.
Prin lucrarile expuse doresc sa fac cunoscut publicului larg, indiferent de varsta, faptul ca ceramica exista la Iasi, nu numai sub forma de mestesug si sa prezint o alta forma de exprimare prin tehnica utilizata in vechime, dinaintea aparitiei rotii olarului. Prin urmare structurile care apar la lucrari fac trimitere la forme naturale, atat minerale (Marele Canion,trovantii sau pietrele vii din Romania) cat si vegetale.

Nu ma pot decide la o lucrare preferata, insa pot sa evaluez ca cea cu titlul: MEDITATIE, este una cu impact vizual aparte deoarece experientele personale din perioada cand am conceput-o m-au indreptat spre acest rezultat. Ea face referire la universul nevazut atat prin cromatica cat si prin forma, astfel vizionata la prima vedere trimite privitorul spre o stare de liniste, relaxare.. spre interiorizare."