Decembrie 06, 2023

„Idolls”-instalatie sculpturala de Bianca Dimitriu 6 noiembrie-6 decembrie 2012 Institutul francez Iasi, subsol

„Idolls”-instalatie sculpturala de Bianca Dimitriu

6 noiembrie-6 decembrie 2012 Institutul francez Iasi, subsol 


Vernisaj: Marti, 6 noiembrie, ora 18.00, in prezenta artistei


idolls-bianca-dumitruPentru un copil, papusa preferata isi depaseste condiția materiala fiind mai degraba un prieten apropiat, un idol, o materializare a propriilor viziuni si idealuri. Odata cu inaintarea in vârsta si pierderea inocenței, papusa trece de la statutul de idol la simplu obiect, dat uitarii, ratacit prin poduri in cutii prafuite.
Proiectul creaza o paralela intre papusa si posesorul acesteia. Papusa devine o oglinda care reflecta propria persoana. Ea „resimte” schimbarile fizice si morale prin care deținatorul sau a trecut si devine astfel materializarea unui istoric al experiențelor survenite odata cu inaintarea in vârsta si care schimba destinul individului. Piesele reprezinta materializari ale unor tipologii intâlnite peste tot in jurul nostru, care datorita unor slabiciuni, experiențe au devenit imagini opuse  propriilor  idealuri.
„Am urmarit sa redau discrepanța dintre viziunea ideatica a copilului asupra propriei persoane si modul in care aceasta se denatureaza odata cu cresterea in vârsta datorita experiențelor si factorilor care le influențeaza viața.” (Bianca Dimitriu)

 


Din 2009, Bianca Dimitriu a organizat noua expozitii personale si de grup in Romania, Polonia si Turcia. Cu proiectul „Idolls”, artista a castigat premiul Institutului francez din Cluj-Napoca in cadrul concursului Expo Maraton.

INTRAREA LIBERA

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!