Lecturi incrucisate: „Kosaburo, 1945” de Nicole Roland (roman de debut) 7 noiembrie Institutul francez Mediateca „Charlotte Sibi”

Lecturi incrucisate: „Kosaburo, 1945” de Nicole Roland (roman de debut)

 7 noiembrie Institutul francez  Mediateca „Charlotte Sibi” ora 18.00


Invitati: Elena Thuault (lector de franceza la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi) si Octavian Jighirgiu (actor, profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, Facultatea de Teatru)
INTRAREA LIBERA


lecturi-incrucisate„Sensibilitatea japoneza rezoneaza la fiecare pagina a romanului. O pana poetica. Un roman de debut reusit si scris cu pricepere. In paginile cartii, autoarea evoca cu forta si pudoare legaturile dureroase care aduc impreuna tineretea si moartea prin intermediul razboiului.” (Blaise de Chabalier, Le Figaro Littéraire)


Nicole Roland este profesoara de limba si literatura franceza la Namur, in Belgia. A fondant un teatru universitar pe care l-a coordonat vreme de 20 de ani. Romanul sau de debut, Kosaburo, 1945 (Editura Actes-Sud) a primit Premiul Première 2011. La aceeasi editura, Nicole Roland a publicat anul acesta cel de-al doilea roman al sau, Les veilleurs de chagrin.