Expozitie arta vizuala "Amprente afective" 16 noiembrie - 5 decembrie Galeriile de Artă „Ion Neagoe”

Expozitie arta vizuala  "Amprente afective"

16 noiembrie - 5 decembrie  Galeriile de Artă „Ion Neagoe”

Galeriile de Artă „Ion Neagoe” – Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi găzduiesc în perioada 16 noiembrie – 5 decembrie 2012 expozitia de artă vizuală „Amprente afective”, semnată de artista Ofelia Hutul.

Creativă, dinamică, inteligentă si ambitioasă, autoarea prezintă publicului o selecţie de meditatii artistice concretizate în viziuni plastice figurative şi abstracte.

Solistica parcursului expozitional este sustinut de măiestria cu care artista transformă stările emoţionale şi atitudinile în meditatii documentate pe suprafetele de lucru, dezvăluind totodată privitorului frumusetea înaltelor sale standarde spirituale.

Fiecare lucrare reprezintă o poveste si un răspuns, dimensionând astfel căutările si interpretările evolutive al ineditului recital al artistei.

afis-amprente-afective-ofelia-hutul

Vernisajul evenimentului expozitional va avea loc marti, 20 noiembrie 2012, ora 15.00. Expozitia va fi prezentată de profesor univ. dr. Constantin Tofan, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Iasi,  si  de criticii de artă: profesor univ. dr. Gheorghe Macarie si lector univ. dr. Horia Costin Chiriac.

Evenimentul este organizat de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi în parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici din România – Filiala Iasi.

Curator: asistent univ, Simona Elena Vrânceanu, director Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi.

Coordonatori eveniment: profesor Carmen Sîrbu si profesor univ. dr. Constantin Tofan

 

Conceptul expozitiei

 Toti purtăm în noi însine imagini.

Într-o perspectivă directă, la o primă vedere, s-ar putea crede că ele sunt ecoul unei lumi exterioare, sesizate direct sau întipărite în minte. Dar, totodată, ele mărturisesc si despre mediul si conditiile, în care au fiintat sau despre lumea interioară care le transformă.

Imaginile pictate nu sunt creatii arbitrare, ci reprezentări lucide sau inconstiente ce corespund unor idealuri ale artistului.

Creatiile mele, îmbogătite de propriile mele trăiri devin forme de comunicare în sensibil si îndeamnă spre redescoperirea locurilor de altădată, spre redobândirea unui paradis pierdut.

Visele, reveriile, întruchipările nostalgiilor, ale elanurilor sau dorintelor capătă materialitate în pictura mea si devin forte, care propulsează fiinta umană într-o lume spirituală, cu  rădăcini ce se împlântă în universul vizibil, mai mult sau mai putin ca o reprezentare a lui.

Arta mea este, deci, într-o măsură, evocare a ceea ce este cunoscut, dar, în acelasi timp si necunoscut, într-o combinatie imperceptibilă care angajează participarea totală, spontană si lucidă a privitorului si care recuperează benefic amintiri vizuale ale unei memorii afective.