Concert Ducu Bertzi 7 aprilie Sala mare de Spectacole Ateneul Iasi

Concert Ducu Bertzi

7 aprilie Sala mare de Spectacole Ateneul Iasi 19:00

 

La doar 14 ani şi-a înfiinţat propria trupă de rock, ca mai apoi să facă hituri din piesele culese din folclorul maramureşan. Este vorba de cantautorul Ducu Bertzi, care în peste 33 de ani de activitate, a susţinut peste 4000 de spectacole și a scos trei albume, Dor de ducă, Sufletul meu și Best of Ducu Bertzi.

 

 

Ducu Bertzi este unul dintre artiștii folk pentru care prezentările sunt de prisos. Iubitorii acestui gen muzical îl cunosc, îl "cântă", îl însoțesc în concerte. Cantautorul îmbină în muzica sa și clasicul folk și tradiția maramureșeană, versul lui Esenin sau versul popular, oferind publicului energie și romantism deopotrivă. „M-am îndrăgostit numai de ea", „Floare de Colț", „Suflet fără chei" sunt melodii ce au fost fredonate de generații întregi.

Ducu Bertzi îşi pune sufletul în cântec, în palme şi vine în faţa oamenilor simplu şi curat: cu o chitară şi cu vorbe spuse din suflet.

Născut la Sighetu Marmației în 1955, a studiat opt ani vioara în paralel cu școala generală, iar în clasa a noua a înființat alături de un grup de prieteni formația Mi bemol rock. Deși atras de chitara electrică, din lipsa unor stații de amplificare și a instrumentelor de calitate a fost nevoit să renunțe la aceasta în favoarea celei acustice. A debutat pe scenă în 1976 în cadrul manifestărilor realizate de Cenaclul Flacara, unde a activat până în 1985. Prima înregistrare audio a fost pentru piesa "Cand s-o-mpartit norocu'" la Radiodifuziunea Romana in 1979. Deși au existat momente în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, piesele lansate de Ducu Bertzi au devenit aproape în totalitate șlagare.

recital ducu bertzi ateneul Iasi martie 2017

„Eu nu am încercat niciodată să par altfel decât sunt. Cred că oamenii trebuie să te cunoască aşa cum eşti" Ducu Bertzi.

Recitalul Extraordinar „M-am îndrăgostit numai de ea”, susținut de către îndrăgitul artist Ducu Bertzi, va avea loc pe scena Sălii Mari de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași, vineri 7 aprilie 2017, ora 19.00.
Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 30 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.
Ateneul din Iași, Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi, Tel/fax: 0232-261.846,
e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; www.ateneuiasi.ro

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!