Concert de jazz UNAGE Big-Band, 12 iunie 2018, Ateneul Iasi

Concert de jazz UNAGE Big-Band

12 iunie 2018, Sala Mare de Spectacole "Radu Beligan" a Ateneului Iași, ora 19:00

 

UNAGE Big-Band este cea mai tânără orchestră a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, înființată în anul 2015. Scopul său, didactic prin excelență, este de a lărgi orizontul muzical al studenților de la departamentul „Instrumente de suflat și percuție”, care în mod curent studiază muzica clasică, precum și de a oferi experiența cîntatului într-o orchestră de jazz studenților de la specializarea „Compoziție jazz și muzică ușoară”. Instrumentiști consacrați de jazz ieșeni, cadre didactice și foști studenți colaborează ocazional, oferind din experiența lor grupului de instrumente din care fac parte. Dirijorul UNAGE Big-Band este Dan Spînu, conferențiar la universitatea ieșeană de arte.

concert de jazz unage big band iunie 2018

Pe lângă concertele din cadrul Universității Naționale de Arte „G. Enescu” din Iași, Orchestra a reușit până acum 2 prezențe la Festivalul-Concurs Internațional de Jazz de la Târgu Mureș, în anii 2017 și 2018, a doua fiind pe scena Teatrului Național din Tîrgu Mureș, alături de Budapest Jazz Orchestra.
De asemenea, în iunie 2017 orchestra a fost invitată în studioul TVR Iași în cadrul emisiunii „Cap de afiș” a redactorului Alex Vasiliu, beneficiind de difuzări multiple pe postului regional și național de televiziune.

Bilete pe www.ateneuiasi.ro
Preț bilet: 10 lei