Concert Aamon - lansare EP "Forevermore", 20 octombrie 2018

Concert Aamon - lansare EP "Forevermore"

20 octombrie 2018

 

Ca parte a turneului national <<A Thousand Reflections Tour 2018>>, trupa ieseana de symphonic metal Aamon se intoarce acasa in Pub Gramps pe data de 20 octombrie pentru a-si lansa EP-ul de debut, intitulat <<Forevermore>>. Inregistrata la Studio 148 din Bucuresti, sub indrumarea si cu ajutorul experientei lui Marius Costache, prima aparitie discografica Aamon reprezinta atat un inceput in istoria trupei, cat si finalul unei perioade lungi, marcata de dificultati si obstacole in realizarea unui disc.

Oarecum in ton cu lunga perioada amintita mai sus, <<Forevermore>> in sine reflecta viziunea Aamon asupra a ceea ce semnifica o calatorie in interiorul unui suflet chinuit, marcat de angoase si indoieli dintre cele mai contradictorii. De la prima piesa, de altfel si primul single al trupei, ascultatorul este transpus intr-o lume a misterelor, a personajelor ciudate, a intrebarilor retorice, un mediu propriu unei realitati crude, imediate, viscerale. Nu lipsesc nici momentele de calm si de liniste, dar acestea raman doar scurte popasuri pe un drum presarat de incertitudine, teama si tristete.

Albumul reprezinta nu doar o fericita reusita pentru Aamon, ci si un simbolic <<restitutio>> catre membrul fondator Radu Coropca, disparut dintre noi acum sapte ani si impreuna cu care trupa a compus trei dintre cele sase piese care inseamna <<Forevermore>>, discul fiind, de altfel, dedicat memoriei sale.

concert Aamon octombrie Iasi 2018

Originile trupei Aamon pot fi regasite in 2009, primul nume ales fiind cel de Bendis (zeita lunii si a vanatorii in mitologia tracica). Din 2010, numele devine Aamon (incercandu-se abordarea unui stil similar metalului cu influente orientale) iar componenta se stabilizeaza. Ca rezultat, Aamon incepe sa sustina tot mai multe concerte in orasul de origine, Iasi. Cel mai notabil eveniment la care trupa a participat in 2010 a fost lansarea EP-ului "Duh" al trupei Bucovina, alaturi de Bucium si Shadowsong. De asemenea, tot in noiembrie 2010 trupa si-a inregistrat prima piesa demo, intitulata "Haunting", bine primita in spatiul virtual (YouTube) si public (concerte).

In mai 2011 a urmat inregistrarea unei a doua piese demo, denumita "Forest of Mirrors". Planurile de a continua inregistrarile, in vederea unui posibil disc de debut, au fost anulate odata cu moartea subita si neasteptata a claparului trupei, Radu Coropca, in august.

Dupa o perioada de hiatus cauzata de tristul eveniment, Aamon s-a reformat in aprilie 2013, sustinandu-si primul concert cu noua formula in octombrie, alaturi de Gothic, GOD si Valkyrja, in clubul Rockstadt din Brasov.

De departe cel mai productiv an din istoria Aamon de pana acum, 2015 a debutat cu un turneu national de promovare al trupei, acesta ajungand inclusiv la Bucuresti, unde Aamon a figurat ca subiect principal al emisiunii Studio Rock (Lenti Chiriac), a aparut la emisiunea-concert "Sala de repetitii" (Radio Romania "Florian Pittis") si s-a numarat printre trupele deschizatoare ale concertului de lansare a albumului "X", semnat Tiarra. De asemenea, trupa a deschis inclusiv concertul de lansare a albumului "Tau" (Negura Bunget) la Iasi. Apoi, in august, Aamon a concertat la Sibiu in cadrul competitiei Wacken Metal Battle, in calitatea de castigatoare pe regiunea Moldova. In septembrie, trupa a intrat in studio pentru a-si inregistra albumul de debut. Locul ales a fost Studio 148 din Bucuresti, situat la cativa metri de clubul Colectiv unde, la o luna mai tarziu, avea sa se intample tragedia ce urma sa genereze o noua perioada de stagnare ca si activitate concertistica pentru Aamon. Ultimul concert sustinut in 2015 a fost cel organizat la Iasi pentru sustinerea financiara a tratamentului victimelor din Colectiv, in noiembrie 2015.

Insa stagnarea a fost generata atat de obligatii diverse ale membrilor trupei fata de viata personala, cat si de probleme de componenta, in special pe partea de clape.

Aamon a revenit cu adevarat pe scena in 2017, cantand in deschiderea trupelor Bucovina si Bucium, aceasta din urma alegand Aamon pentru deschiderea concertelor de promovare a discului lor, "Miorita", cu concerte la Iasi (noiembrie 2017), Piatra Neamt si Suceava (martie 2018). Tot in 2018, trupa s-a organizat pentru a putea sa-si lanseze, in sfarsit, EP-ul de debut. Pe 16 septembrie, data zilei de nastere a claparului Radu Coropca, albumul a fost lansat in format digital pe platforme ca Soundcloud si Bandcamp, urmand ca produsul fizic sa fie disponibil incepand cu 1 octombrie. Tot in acest sens, Aamon a organizat si un turneu de promovare a albumului de debut, denumit "A Thousand Reflections Tour 2018".

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!