Concert Marc Fichel - Sărbătoarea muzicii la Iasi, 21 iunie 2021

Concert Marc Fichel - Sărbătoarea muzicii la Iasi

21 iunie 2021, Amfiteatrul Palas

 

Cu ocazia Sărbătorii Muzicii 2021 - La Fête de la musique, Institutul Francez din România invită publicul la o serie de concerte susținute de artistul francez Marc Fichel (voce și pian), acompaniat de Franck Séguy (clarinet, acordeon și percuție).

Turneul lui Marc Fichel în România are loc între 21 - 23 iunie și invită publicul la trei concerte inedite, cu un eveniment de deschidere la Iasi luni, 21 iunie, de la ora 19.00, în Amfiteatrul Palas (strada Palas nr. 7A).

Marc Fichel are puternice legături cu România, familia sa pe linie maternă fiind originară din Iași. Foarte apreciat în Franța, cu o biografie surprinzătoare, viața sa dublă impresionează.

Începând cu orele 3.00 ale dimineții, Marc este director de export la halele din Rungis. Este, de asemenea, autor, compozitor și interpret. « C'est ma vie dans les Halles este primul meu single, din primul meu album, care s-a bucurat de un succes rasunator și a atras curiozitatea posturilor media », mărturisește artistul.

Partener al concertului organizat la Iași este Palas Mall.

concert Mark Fichel iunie 2021

La Fête de la Musique este una dintre cele mai gustate și apreciate sărbători estivale, o manifestare organizată pentru prima dată în Franţa în 1982, care s-a extins la nivel internațional, devenind un veritabil fenomen artistic de masă și invitând publicul la concerte gratuite. Data celebrării acestei sărbători a fost aleasă pentru simbolistica sa, 21 iunie fiind Ziua solstițiului de vară. Un eveniment de anvergură, Sărbătoarea Muzicii invită muzicieni profesionişti şi amatori, să sărbătorească împreună cu publicul muzica live, deschiderea, dialogul intergenerațional, mixul între genurile muzicale, între muzicile tradiţionale din diferite colţuri ale lumii şi muzica modernă. Evenimentele se adresează tuturor categoriilor de public și își propune să ofere tinerilor și celor mai puțin tineri, indiferent de condiția socială, ocazia de a se familiariza cu toate mijloacele de expresie muzicală.

În spiritul Sărbătorii Muzicii, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!