Festivalul Muzicii Românești, 14-22 octombrie 2021

Festivalul Muzicii Românești

14-22 octombrie 2021

 

Festivalul Muzicii Românești de la Iași a fost încă de la prima ediție organizată în 1973 una din cele mai generoase tribune vii ale artei muzicale autohtone în toată complexitatea ei. Pentru a doua oară în acest an, Filarmonica „Moldova” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” își dau mâna în organizarea celei de a XXIII-a ediții, în perioada 14-22 octombrie 2021.

Printre evenimentele marcante ale acestei ediții se numără omagierea unor personalități creatoare dominante – George Enescu, Béla Bartók, Mihail Jora, Theodor Rogalski, Johnny Răducanu, Laurențiu Profeta –, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa – prof. univ. dr. Doina Rotaru de la Universitatea Națională de Muzică din București, o seară a compozitorilor basarabeni, un colocviu și două concerte dedicate muzicii de jazz ș.a.

Timp de nouă zile, pe scenele Festivalului vor urca nume de rezonanță precum dirijorul Nicolae Moldoveanu (Elveția), violonistul Gabriel Croitoru, dirijorul Adrian Morar, alături de ansamblurile Filarmonicii ieșene – Orchestra simfonică, Corul academic „Gavriil Musicescu” – și ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.

Festivalul muzicii romanesti 14 22 octombrie 2021

Atmosfera festivalului, spiritul muzicii românești vor fi simțite în locațiile diverse alese de organizatori: Casa de Cultură a Studenților, sala „Eduard Caudella” și Studio de Muzică de cameră „Anton Diaconu” ale Universității Naționale de Arte „George Enescu”.

Festivalul Muzicii Românești a fost și este o importantă cale de cunoaștere a muzicii consacrate, precum și o tribună de afirmare a noii generații de compozitori și interpreți.

Joi, 14 octombrie 2021, în această frumoasă zi de sărbătoare a Iașului, Filarmonica „Moldova” dă startul Festivalului Muzicii Românești, cu un concert coral religios. Concertul de deschidere va fi susținut de Corul academic „Gavriil Musicescu” în Sala Eduard Caudella, Casa Balș, începând cu ora 19.00, sub bagheta dirijorului BOGDAN COJOCARU.

Programul va conține lucrări de P. Constantinescu, D. Popovici, A. Stoia, G. Musicescu, V. Ciolac, S. Drăgoi, N. Lungu, V. Spătărelu.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!