Featured

Concert Extraordinar de Jazz - TRIOSENCE (DE), 4 octombrie 2023

Concert Extraordinar de Jazz - TRIOSENCE (DE)

4 octombrie 2023, Sala ”Eduard Caudella”, Casa Balș, ora 19:00

 

Centrul Cultural German Iași și Asociația Compania FaPt-Fabrica de Artă și Producție Teatrală invită iubitorii muzicii de jazz la un concert extraordinar, susținut de trupa germană TRIOSENCE. Cunoscut ca unul dintre trio-urile cele mai importante din jazz-ul european contemporan și una dintre cele mai active și de succes trupe de jazz din Germania, TRIOSENCE revine la Iași, la cinci ani după concertul remarcabil, rămas în memoria iubitorilor de jazz drept un eveniment de referință în spațiul cultural ieșean.

Concertul va avea loc miercuri, 4 octombrie, începând cu ora 19:00, la Casa Balș, în sala ”Eduard Caudella”. Biletele se pot achiziționa doar online: https://bitly.ws/Vr87

TRIOSENCE ne va încânta din nou cu o minune de concert! O muzică solară, de o rară frumusețe, inspirată de o regiune fără egal în lume care, până în 2001, s-a numit Friuli Venezia Giulia.“Giulia”, noul album lansat în 2022 la SONY Music/Masterworks, combină diverse stiluri, jazz, fusion, folk, pop, world music, tempo-uri și stări de jazz, emoționând cu fiecare piesă care evocă frumusețea naturii și a vieții, diversitatea, optimismul și un sentiment eliberator de “dolce vita”. Celebrul trompetist PAOLO FRESU este invitatul special care adaugă o notă aparte albumului realizat de cei patru muzicieni din culturi diferite: germană, cubaneză și italiană.

Cu 10 albume scoase la Mons Records și Sony BMG, unul dintre primele trei label-uri din lume, cu o prezență frecventă în festivaluri de renume și ecouri entuziaste în importante publicații, Stern, FAZ, JAzzThing, Jazz Podium, Piano News, etc., autenticitatea TRIOSENCE este aplaudată și aclamată pentru universul vibrant și totodată sofisticat pe care-l propune, pentru momentele de intensitate dramatică, transă și armonie pură, unde domnește comuniunea și simpla bucurie de a cânta împreună pentru a ajunge la un sunet unic.

Virtuozitatea muzicienilor BERNHARD SCHÜLER (pian), OMAR RODRIGUEZ CALVO (bass), TOBIAS SCHULTE (tobe/percuție), expresivitatea, sensibilitatea, unitatea şi echilibrul, liniile rafinate și cizelate ce captivează prin intensitate, suspans și coerență narativă, au fost răsplătite cu premii importante: “Jugend jazzt, the Ostsee (Baltic Sea) Jazz Festival” și “Kulturforderpreis of Kassel”. Primul CD, “First Enchantment”, a fost nominalizat la “Preis der deutschen Schallplattenkritik”, cel de-al doilea, “Away for Awhile”, a rămas peste șase luni în “German International Jazz Charts”, iar pianistul Bernhard Schüler a fost nominalizat în 2018 la prestigiosul Echo Jazz Awards, pentru virtuozitate și performața muzicală de pe albumul “Hidden Beauty”(2017).

Concert de jazz Triosence octombrie 2023 Iasi

Concertul este oferit cu prilejul Zilei Unității Germane, de către Centrul Cultural German Iași și Goethe Institut, în parteneriat cu FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Evenimentul are loc în cadrul activităților „UnderAct 2023 – Program de rezidenţe și mobilitate artistică”, implementat de FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Evenimentul va începe la ora 19:00 și va avea loc în Sala “Eduard Caudella”, Casa Balș - Iași.
Accesul în sală se face în intervalul orar 18:30 - 19:00.

Acces general 50 lei.
Biletele se pot achiziționa doar online pe website-ul Eventbook: https://bitly.ws/Vr87

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!