Aprilie 08, 2020

Concerte in Iasi

Concert Vasile Seicaru 15 aprilie Galeriile Phoenix

Concert Vasile Seicaru

15 aprilie Galeriile Phoenix

 

”Pe 15 aprilie sunteti asteptati la Galeriile Phoenix la un concert cu Vasile Șeicaru.

Născut la 10 iulie 1951 la Galați, Vasile Șeicaru debutează în formația Cristal ca solist vocal în 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flacara, desfășurând o susținută activitate solistică. În 1984 părăsește Cenaclul Flacăra, dar continuă activitatea de solist folk, apărând pe scenă alături de cunoscuți artiști din zona rock, pop și folk.

Din 1990 evoluează în exclusivitate solo, efectuând numeroase turnee în țară și peste hotare (Germania, China, Coreea, Rusia, Statele Unite, Canada, Suedia). Participă la cele mai importante manifestări folk naționale (Festivalul Primăvara Baladelor, unde este laureat pentru piesa „Dacă toate-acestea fi-vor învățate”, Festivalul National de Muzică Folk Om Bun, în cadrul căruia primește în 1996 Marele Premiu pentru întreaga activitate), dar și internaționale (Festivalul Rock Pop Folk de la Moscova, unde primește premiul presei pentru piesa „Lumina”).

concert Vasile Seicaru 15 aprilie

Din 1996 reia sporadic colaborarea cu Ștefan Hrușcă, dar și cu Victor Socaciu, împreună cu care concerteaza în țară și mai ales în afară: SUA, Canada, Irlanda, Germania, Austria, Franța, Belgia, Grecia, Italia etc.
În prezent, susține prin țară concerte live, spectacole „de autor” organizate de o echipă completă (manager, sunetiști, tehnicieni). În anul 2006 primește din partea Președintelui Romaniei „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”.”

Preț bilet: 35 lei

Info și bilete: 0749653702.

Expoziţiei de arta vizuala Oana Toderică Moraru - “Din livada cu povesti” 7 - 15 aprilie Libraria Cărturesti

Expoziţiei de arta vizuala Oana Toderică Moraru -  “Din livada cu poveşti”

7 - 15 aprilie Librăria Cărtureşti – Palas Mall

 

Librăria Cărtureşti – Palas Mall Iaşi invită publicul joi, 7 aprilie 2016,  la ora 17.30 la vernisajul expoziţiei de artă vizuală “Din livada cu poveşti” semnată de artista Oana Toderică Moraru. Evenimentul va fi prezentat de profesor univ. dr. Constantin Tofan.
În cadrul expoziției personale, artista prezintă o selecție de lucrări care etalează universul magic al poveştilor, valorificând minunata lume a basmelor copilăriei prin inedite interpretări plastice care aduc în prim plan simboluri şi formule universale.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 15 aprilie a.c. şi poate fi vizitată zilnic în intervalul orar 10.00 – 22.00.
Vă aşteptăm!
 „Colecția de desene Din livada cu povești ne invită să descoperim și să culegem roadele poveștilor filtrate și revalorificate conceptual, sădite în copilarie, adânc impregnate în memoria colectivă. Expoziția conține de o serie lucrări ce întruchipează obiecte– simbol preluate din cele mai cunoscute și îndrăgite povești și basme: pantoful Cenușăresei, mărul otrăvit din Alba ca Zăpada sau calul alb al prințului; dar și o serie de fragmente de text, formule de început sau încheiere, cum ar fi: A fost odată, ca niciodată;  Au trăit fericiți...; de sinteză - Binele învinge, sau urări universale - Vise plăcute, deoarece poveștile, de multe ori, fac trecerea spre somn și visare. Acestea din urmă au aspectul unor covorașe de intrare în lumea magică a poveștilor nemuritoare, unde își pierd contururile și se amestecă între ele, într-un amalgam vizual. Desenele cu cretă colorată au o naivitate proprie copilăriei și se evidențiază prin culori vii și contraste puternice, ce ne poartă într-o lume magică, estetizată prin încadrări decorative și detalii ornamentale bogate.

expozitie de arta vizuala Oana Toderica 2016

Poveștile ne hrănesc nevoia de aventură, dreptate și frumos, creând un loc protejat și proiectând un viitor eroic în care se pot îndeplini toate dorințele. Ipostazele surprinse în lucrări fac trimiteri la obiecte de consum sau  la întâmplări previzibile cu final fericit, clișee specifice unei societăți a spectacolului, o alternativă captivantă la un cotidian lipsit de strălucire, cu iz de inocență pierdută. Mesajele și imaginile selectate par familiare, pot trezi nostalgii, dar îndeamnă totodată și la reflecție.” Oana Toderică  Moraru

                                                                                                                                                                                                                                 Coordonator eveniment, profesor Carmen Sîrbu

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

Poate vă interesează