Octombrie 22, 2021

covid19

Cum se obține certificatul verde Covid-19 - explicații pas cu pas

Cum se obține certificatul verde Covid-19

 

Certificatul digital CCOVID nu este un document obligatoriu, însă cu ajutorul lui persoanele care s-au vaccinat anti COVID-19, s-au recuperat după această afecțiune sau dețin un rezultat negativ la testarea COVID-19 pot dovedi situația lor epidemiologică. Certificatul poate fi prezentat, la intrarea în România sau în oricare alt stat membru al Uniunii Europene, atât în format digital, pe un dispozitiv mobil, cât și tipărit pe hârtie.

Portalul de unde se pot obține certificatele digitale UE privind COVID (așa numitul pașaport COVID) este activ de joi, 1 iulie.

cum se obtine certificatul verde covid 19 pas cu pas

Pașii pe care trebuie să ii facem pentru a obține certificatul verde COVID 19

Obținerea certificatului se face prin parcurgerea următorilor pași în cadrul platformei pe care o putem accesa la adresa  https://certificat-covid.gov.ro .

Dupa accesarea adresei de internet de mai sus se introduce adresa de email ca in imagine. Se bifeaza I,m not a robot

pasi obtinere certificat verde Covid 19 2021 1

Dupa tastarea pe autentificare o sa primiti mesajul urmator:

pasi obtinere certificat verde Covid 19 2021 2

Urmatorul pas este verificarea casutei de email si accesarea linkului primit in emailul de la CertificateCOVID

pasi obtinere certificat verde Covid 19 2021 3

pasi obtinere certificat verde Covid 19 2021 8

Dupa accesarea linkului din casuta de email o sa fiti directionati pe o noua pagina unde o sa trebuiasca sa tastati butonul Certificat nou

pasi obtinere certificat verde Covid 19 2021 4

Va trebui sa completati campurile care o sa apara in noua pagina

Tip document, Persoana are peste 14 ani (Da/Nu)), CNP, Serie CI, Numar CI

Initialele numelui si a prenumelui Persoanei

Tip persoana (Vaccinat, Recuperat dupa boala, Test negativ)

Informatii despre vaccin : Tip vaccin, Judetul unde s-a facut vaccinarea, Luna in care s-a vaccinat persoana

pasi obtinere certificat verde Covid 19 2021 5

Pentru generarea certificatului de recuperare după Covid, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.

Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ. Tinând cont că acesta are valabilitate redusă, pot fi obținute ori de câte ori este necesar.

pasi obtinere certificat verde Covid 19 2021 6

Daca datele sunt corecte o sa apara o noua fereastra in care ne apar certificatele valide. Certificatul nu se generează dacă datele sunt greșite

pasi obtinere certificat verde Covid 19 2021 7

 

Minorii sub 14 ani care vor să își descarce certificatul trebuie să aibă obligatoriu acordul părinților, selectează că nu au 14 ani și introduc numele părintelui.

Documentele pot fi generate și în limba engleză.

Dacă în timpul acestui proces, sunt introduse greșit datele, certificatul nu se generează, iar aplicația semnalează unde este eroarea

Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea. Trebuie trecută ziua în care s-a administrat a doua doză, dacă schema completă impune două doze, a spus purtătorul de cuvânt al STS. Toate certificatele generate în urma vaccinării au valabilitate 12 luni.

Este foarte important ca certificatul Covid să fie generat cu câteva zile înainte de plecarea în străinătate. În situațiile în care apar inadvertențe între informațiile completate de o persoană și cele înregistrate în bazele de date conectate cu platforma trebuie realizate corecții de date. De aceea, solicitarea de eliberare a certificatelor de vaccinare trebuie realizată cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de momentul utilizării, iar pentru cele de testare cu cel puțin 12 sau 48 de ore, în funcție de tipul de test efectuat - rapid sau PCR.

Cei care au nevoie de asistență pentru obținerea certificatului, pot suna la call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Certificatele includ un cod QR care va conține o semnătură digitală, astfel încât, la citirea acestuia, să poată fi verificată autenticitatea, integritatea și validitatea documentului. Semnătura digitală este pusă la dispoziție de STS, astfel încât cetățenii nu au nevoie de o semnătură digitală proprie.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!