Comitetul Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Iași - Hotărârea din 1 iulie 2020

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Iași

 Hotărârea  din 1 iulie 2020

 

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași intrunit in sedință extraordinară,

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1.

 Începând cu data de 2 iulie 2020 se închide activitatea Grădiniței „Prințesa Anastasia” cu sediul în șoseaua Nicolina nr. 177, până la data la care Direcția de Sănătate Publică Iași se va pronunța.

Art. 2.

(a) Începând cu data de 2 iulie 2020 se redeschide activitatea bazelor sportive: Ciric – terenuri de fotbal, terenuri de tenis, terenuri multifuncționale, Baza Tineretului, Stadionul Tepro și pista de alergare a stadionului ”Emil Alexandrescu” (doar pentru antrenamentul atleților din cluburi profesioniste).
(b) Activitatea în bazele sportive se va desfășura cu respectarea condițiilor din Ordinul nr. 619 / 12.06.2020 pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber de către sportivii de performanță, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați a activităților de pregătire fizică organizate în spații închise, respectiv desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic, emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății.

Art. 3.

Începând cu data de 5 iulie 2020 se redeschide activitatea Târgului de Animale Mici și Păsări și a Talciocului, cu asigurarea măsurilor de protecție și de prevenire a răspândirii coronavirusului (circuite de intrare/ieșire, măsurarea temperaturii, măsuri de distanțare socială, purtarea de către vânzători a măștilor și mănușilor de protecție). Târgul de Animale Mici și Păsări și Talciocul vor funcționa doar în cursul zilelor de duminică.

Art. 4.

Personalul SC Compania de Transport Public SA Iași care deservește cele 45 de puncte de verificare a temperaturii, instituite în baza Hotărârii nr. 16 din 15.05.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, își va desfășura activitatea în mijloacele de transport public.

Art. 5.

Verificarea de către echipaje ale Poliției Municipiului Iași și Poliției Locale Iași a respectării de către persoanele care utilizează mijloacele de transport public local a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv purtarea de măști și mănuși de protecție.

Art. 6.

Echipamentele pentru Centrele de Educație Online rămân la dispoziția unităților școlare pe perioada stării de alertă, inclusiv pentru organizarea activității noului an școlar.

Ședința de astăzi este a șaptesprezecea a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași cu această problematică după cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9, 11, 15, 17, 20, 23, 24, 25 martie, 2, 10, 16, 30 aprilie, 11 și 15 mai.

Hotararea nr 16 CLSU Iasi