Regulile generale privind accesul în parcurile din Iași după data de 15 mai

Regulile generale privind accesul în parcurile din Iași după data de 15 mai

 

După data de 15 mai 2020 in Romania s-a trecut de la starea de urgență la cea de alertă, regulile stricte de până acum dispărând parțial fiind inlocuite de altele. Astfel municipalitatea ieșeană prin intermediul Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Iași care s-a intrunit pe 15 mai intr-o sedință extraordinară, a emis o serie de reguli privind accesul ieșenilor in parcuri. Iată regulile pe care le regăsim in Hotărârea nr. 16 din 15 mai 2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași:

Începând cu data de 15 mai 2020, parcurile administrate de SC Servicii Publice SA sunt redeschise. Accesul în parcuri este permis însă în anumite condiții specifice acestei perioade:

   (1) Parcurile sunt deschise pe toată durata săptămânii.

   (2) Activităţile de dezinfecţie a aleilor şi mobilierului urban se vor realiza zilnic, în intervalul orar 6.00 – 7.00, sau ori de câte ori va fi necesar.

   (3) Cetăţenii au voie să circule pe toate aleile din parcuri doar cu condiția să nu formeze grupuri mai mari de trei persoane, excepție făcând membrii aceleiași familii.

   (4) Pe o bancă pot sta maxim două persoane, care vor purta măşti de protecţie (excepţie făcând situaţia în care sunt membri ai aceleiaşi familii).

   (5) În foişoare, indiferent de mărimea acestora, nu este permis accesul decât unui numar maxim de trei persoane, cu excepția grupurilor formate din persoane din aceeași familie.

   (6) În cazul parcurilor împrejmuite sunt recomandate următoarele direcţii de intrare / ieşire de pe aleile principale:
- Grădina Copou: Intrarea principală se va face dinspre bulevardul Carol I, pe axul Monumentului Diviziei a II-a de Cavalerie. Ieşirea din parc se va face prin colțurile aferente laturii bulevardului Carol I (una dinspre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și cealaltă dinspre Palatul Oștirii).
- Parcul Expoziţiei: Accesul se va face prin intrarea principală, iar ieşirea se va face spre strada Dumbrava Roșie, vizavi de intrarea în Grădina Botanică sau pe cele doua iesiri din strada General Toma Dimitrescu.

   (7) Accesul la terenurile de sport / agrement din parcurile publice este permis în măsura în care nu au acces mai mult de trei persoane la același aparat.

reguli generale plimbare parcuri Iasi 365 15 mai

Regulile generale privind accesul în parcuri:

     • Este interzis accesul persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

     • Este interzis accesul pe spațiile verzi, integral sau parțial, cu excepția acelor zone destinate recreerii și semnalizate ca atare.

     • Este interzis accesul în parcelele florale și / sau cu arbuști.

     • În zonele deschise permanent cetăţenii sunt obligați să se îndepărteze de copaci și să nu se adăpostească sub vegetație în caz de furtună sau vreme rea.

     • În parcuri este permis accesul câinilor sau al pisicilor, doar ținuți în zgardă, lesă sau ham, proprietarii având obligația să colecteze și să elimine excrementele animalului. Activităţile recreative alături de animalele de companie se vor desfăşura în zonele marcate special în acest sens.

     • Pe spațiile verzi din parcuri și în locurile de joacă este interzis accesul câinilor și pisicilor, cu excepția „câinilor de conducere” aflați în situații de lucru (cu un ham special) care însoțesc utilizatorii nevăzători sau aflați în scaun cu rotile.

     • Pentru siguranța vizitatorilor, plimbarea pe biciclete în parcuri este permisă doar pe aleile amenajate si semnalizate corespunzător. Acolo unde astfel de alei nu există, accesul este interzis.

     • Folosirea patinelor cu rotile sau a scuterelor nemotorizate în parcuri este permisă numai în locurile semnalizate ca atare. În acest caz, acești utilizatori trebuie să acorde prioritate absolută pietonilor.

     • Este interzis accesul tuturor vehiculelor sau autovehiculelor, cu excepția celor autorizate (vehicule de serviciu, pentru prestarea de servicii de amenajare și întreținere, pentru lucrări de interes public, de intervenții la rețelele edilitare, pentru aprovizionare), precum și al celor aflate în misiune.