Diete cu fructe

Dieta de slabire cu ananas

Dieta de slabire cu ananas

Ananasul este un fruct  care ajuta la arderea grasimilor si care accelereaza metabolismul si produce globulele rosii care au rol de a transporta oxigenul prin corp.Ananasul este unul dintre fructele bogate in fier, calciu, vitamine si minerale si ofera organismului forta de a se adapta unui regim alimentar diferit fata de cel de dinainte. Ananasul este o sursa importanta de potasiu, din acest motiv, fiind recomandat in hipertensiune, tulburari cardiace si vasculare. Asadar, feliile din fructul auriul ne ajuta sa facem fata mai usor starilor de disconfort termic cauzat de canicula.Cei care doresc sa urmeze o cura de slabire cu ananas trebuie sa stie ca acesta trebuie consumat ca si fruct proaspat si nu din compoturi.

Daca v-ati hotarat sa tineti aceasta dieta de slabit trebuie sa stiti ca aveti nevoie de  un ananas proaspat care cantareste in jur de 1 kg. Se taie o bucata, iar ce ramane se acopera cu o folie – astfel vitaminele se vor pastra. Aceasta dieta se poate tine 1 zi/saptamana pentru a diminua numarul de calorii,insa se poate considera si o cura detoxifianta usoara.

 

La micul dejun serveste cereale cu 300 gr ananas. Curata ananasul si taie-l apoi cubulete mici. Amesteca trei linguri de cereale (cam 6 gr) si doua linguri de suc de portocale. Portia de calorii permisa pentru dimineata: 100 ml suc de ananas (categoric fara zahar!) amestecat cu 125 ml apa minerala.

beneficiile diete cu ananas

La masa de pranz comsumati urmatoarele: verdeata cu ananas: 250 gr ananas curatat si taiat bucatele, 1 ardei gras spalat si taiat, doua cepe mici si 50 gr alte legume. Se prepara astfel: se prajeste ceapa, ardeiul gras si legumele in cateva picaturi de ulei de masline (apriximativ o lingura). Se adauga bucatelele de ananas si se lasa 3 minute la foc potrivit. Se condimenteaza cu piper si curry.

Pentru cina se prepara o salata de ananas cu ciuperci champignon. Se curata 300 gr ananas si se taie in cubulete nu foarte mici. Se spala 100 gr ciuperci si se taie si acestea la fel. Se adauga mai apoi 30 gr carne de curcan taiata felii subtiri (julien) si se amesteca. Se asezoneaza salata cu foarte putina maioneza (atentie: fara grasime!), cateva fire de partunjel proaspat si putin piper.

Contraindicatii : la femeile insarcinate este contraindicat consumul in cantitati mari a ananasului.

Cura cu pepeni

Cura cu pepeni

 

Pepenele datorită conţinutului foarte mare de apă (95% din volumul său) este recomandat în tratamentul rinichilor şi al aparatului urinar. Acesta conţine pe lângă apă şi zaharuri naturale şi anumite enzime, acizi organici şi licopină (o substanţă cu efect antioxidant şi un regulator imunitar). Cu excepţia persoanelor care suferă de insuficienţă renală , tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată in perioada vară-toamnă, ideal şi in celelalte perioade, o cură de pepene roşu de minim zece zile în fiecare lună.

Cura de pepene se face foarte uşor, deoarece nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentară. Sucul de pepene este recomandat de unii medici insă acesta se oxidează rapid şi işi pierde calităţile curative  în mai puţin de 15 minute. Se recomandă ca pepenele să fie bine copt, dulce şi atunci când se consumă, să nu se evite partea de miez din apropierea cojii. Pepenele ar trebui sa aibă greutatea minimă de 3 kg deoarece o treime din greutatea lui este reprezentată de coajă.

 

Pentru ce putem folosi cura de pepeni

-in tratarea calculilor renali (pietre la rinichi) - se recomandă a se consuma cantităţi mari de pepene roşu. Pentru a sfărâma şi elimina calculii renali inainte de cura de pepene şi în ultimile trei zile se iau plante care ajută la acest lucru: frunzele de mesteacăn, frunzele de merişor, răşina de pini, boabele de ienupăr. După ce s-au luat aceste plante şi s-a consumat pepene, la 1-2 ore se ţine pe zona rinichilor o sticlă cu apă caldă (chiar fierbinte) pentru a se evita durerile care apar la fărâmiţarea şi dislocarea pietricelelor din rinichi.

- in tratarea acneei - cura de pepene dacă este tinuţă intre 10-20 de zile produce o dezintoxicare globală şi datorită efectelor reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor in mod special, poate face minuni in tratarea acneei. In paralel cu cura de pepene se elimină din alimentatie carnea şi alte alimente toxice. Extern se aplică zilnic tinctura de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mărul lupului.

pepeni

- in tratarea constipaţiei şi colitei de putrefacţie - se consumă pepenele în fiecare dimineaţă pe stomacul gol fără a mânca apoi nimic timp de patru ore, apoi prima masă va incepe cu patru linguri de tăriţe de grâu inmuiate în apă şi eventual indulcite cu miere de albine.

-in tratarea calculilor biliari (pietre la bilă) - se iau seminţe de pepene roşu şi se usucă, apoi se dau prin râşniţa de cafea şi se ia in fiecare dimineaţă câte o linguriţă din această pudră amestecată cu o lingura de ulei de măsline. Acest amestec se ia timp de 10 zile consecutive pe stomacul gol stând culcaţi timp de 10 minute pe partea dreaptă. Tratamentul durează trei luni câte 10 zile in fiecare luna, la intervale regulate. Reteta este foarte eficienta insa in perioada acestui tratament se vor exclude prajelile, grasimile , alcoolul si cafeaua.

-in tratamentul nefritei, pielitei si pielonefritei - se va consuma cantităţi mari de pepene intr-o singura repriză, insă pe perioada curei de  tratament se recomandă evitarea frigului şi a curenţilor de aer in zona şalelor.

Când mergeţi să cumpăraţi pepeni şi vânzătorul nu vă dă dop atunci pentru alegerea unui pepene copt trebuie să vă uitaţi la câteva aspecte legate de cum arată pepenele. Despre cum alegeţi un pepene la piaţă citiţi aici - cum alegem un pepene la piata

Dieta cu struguri

Dieta cu struguri

 

Cura cu struguri reprezinta un mod important de a detoxifica organismul intr-un fel sanatos si usor in acelasi timp. Datorita faptului ca alimentatia noastra este bogata in grasimi , conservanti si indulcitori dar si datorita exceselor alimentare organismul isi incetineste functiile si nu mai functioneaza in parametri normali. Cura de struguri va curata organele de eliminare sau detoxifiere (ficat, intestine, rinichi, piele) si le va da timp sa se odihneasca. Odata detoxifiat corpul isi va regasi vitalitatea. Momentul cel mai propice pentru cura de struguri este toamna, motivul principal fiind abundenta acestor fructe pe piata si faptul ca atunci le gasiti zilnic la un pret mai mic si ceea ce este cel mai important proaspeti.

Strugurii contin peste 73% apa si 23% zaharuri de tip monozaharide, celuloza, pectina, acid tartric liber, materii minerale etc. In restul de 4% strugurii contin vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP, K dar si saruri minerale de potasiu, magneziu, fier, calciu, siliciu.

Efectele benefice ale curei cu struguri

- cura de struguri revitalizeaza corpul si mintea;
- va fi stimulata digestia si se vor elimina toxinele din corp, tranzitul intestinal fiind ameliorat;
- se stimuleaza metabolismul zaharurilor si grasimilor astfel fiind influientate benefic functiile hepatice si renale, acest fapt datorandu-se sarurilor de mangan;
- se trateaza insomnia, dupa o cura de struguri somnul survenind mai usor;
- strugurii in cantitate mare mobilizeaza si elimina din organism acidul uric - astfel ajuta la tratarea gutei;
- cei care sufera de anemii trebuie sa stie ca strugurii rosii si negri contin substante antianemice in cantitati importante care ajuta organismul, plus vitaminele din complexul B care ajuta la fixarea fierului;
- pentru cei care doresc sa scape de Kilogramele in plus o cura cu struguri va poate ajuta sa va ajustati greutatea corporala, in acelasi timp ajutati si organismul sa elimine toxinele din el.

 

Aspecte de care se va tine cont in cura cu struguri

- inainte de inceperea unei cure (indiferent de ce natura este ea) este nevoie sa cereti avizul medicului mai ales daca aveti anumite probleme de sanatate;
- sa fie aleasa perioada propice pentru ea, optim ar fi la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, insa se va tine cont si de faptul ca perioada trebuie sa fie una fara prea multe solicitari;
- cura sa fie tinuta 3-7 zile;
- strugurii trebuie sa fie bine copti si sa se gaseasca din abundenta si un alt factor important - sa fie crescuti in conditii sanatoase fara ingrasaminte chimice;
- sa fie reduse aporturile alimentare cu 3 zile inainte, suprimandu-se consumul de alcool, ceai, ciocolata, cafea si proteine animale.

Cum putem tine cura

Putem tine cura in cateva moduri diferite:

- modul "bland" - in aceasta cura se pot consuma si alte alimente in afara strugurilor;
- modul "mediu" ca intensitate - timp de doua zile pe saptamana nu se consuma altceva decat struguri cantitatea fiind cuprisa intre 1.5 si 3 kg pe zi;
- modul "intens" - se incepe cu o incalzire de 3 zile in care consumul se face progresiv, in prima zi jumatate de kg, in cea de a doua un kg iar in cea de a treia un kg jumate dand astfel timp ca digestia si metabolismul sa se obisnuiasca cu strugurii. Dupa aceste trei zile urmeaza 5 in care se consuma numai struguri ca  atare sau sub forma de suc (must). Daca vreti sa slabiti drastic puteti consuma doar struguri pana la 10 zile.

cura cu struguri recomandata de iasi365

Contraindicatii

- persoanele care sufera de diabet insulino-dependent nu pot urma aceasta cura deaorece este mult prea bogata in zaharuri rapide.

Reluare alimentatiei se face in mod progresiv, alimentele vegetale avand prioritate. Incercati ca in alimentatie sa aveti cat mai multe fructe, legume, cereale si carne de peste in detrimentul grasimilor animale si zaharurilor rafinate. Incercati sa cumparati o cantitate mai mica de struguri pentru ca fructele sa fie in permanenta in stare proaspata.

 

Dieta cu mere

 

Dieta cu mere

 

Dieta cu mere poate reprezenta o variantă foarte bună pentru cei care incearcă să scape de kilogramele în plus, şi să beneficieze de o sănătate foarte bună şi asta pentru că merele sunt fructe care au puţine calorii (un măr mediu conţine aproximativ 80 de calorii), sunt bogate în vitamine şi minerale şi conţin multe fibre. De asemenea merele scad nivelul colesterolului, ajută digestia, sunt săţioase, taie pofta de dulce şi elimină toxinele din corp.

 

In cadrul dietei se consumă şi alte alimente care sunt sarace în calorii. De asemenea nu trebuie să lipsească consumul recomandat de apă de 2-2.5 litri pe zi, cei care doresc să facă o cură de slabire cu apă puteţi citi despre ea aici.

 

Merele sunt fructe pe care le putem găsi în comerţ pe tot parcursul anului şi care sunt benefice organismului deoarece:

- nu conţin grăsimi
- sunt foarte bogate în fibre cam 5g / buc ceea ce reprezintă 20 % din cantitatea zilnică de fibre recomandată
- mărul conţinând 70-100 calorii per bucată (in funcţie de dimensiuni) nu îngraşă
- conţine enzime sănătoase
- favorizează tranzitul intestinal şi curăţă intestinele
- coaja conţine o mare cantitate de vitamine (A, B1, B2 si C) care ajută la combaterea imbătrânirii, cancerului, bolilor cardiovasculare, bolilor respiratorii şi ajută la întărirea sistemului imunitar
- activitatea enzimelor şi a arderilor din organism sunt stimulate de mere prin conţinutul acestora de fier, fosfor, magneziu şi potasiu
- previn apariţia bolii Alzheimer
- stabilizează nivelul tensiunii
- stabilizează nivelul glicemiei

beneficiile dietei cu MERE

Dieta propriu-zisă a fost creată de nutriţionistul Tammi Flyn care a constatat la una din pacientele sale care mânca inainte de fiecare masă câte un măr că acesta a reuşit să slăbeasca fără a schimba nimic in alimentaţia sa obişnuită. Ideea acestei diete este că un măr consumat înainte de masă reduce apetitul. Deci consumaţi 3 mere pe zi inainte de fiecare masă. Merele iţi vor da senzaţia de satietate şi te vor determina să mănânci mai puţin şi implicit să scapi de kilogramele care te deranjează.

Se ştie că este bine să se evite mesele copioase, grăsimile şi mâncatul excesiv seara. De asemenea este bine să reduceţi pe cât posibil consumul de carbohidraţi (prăjituri, pâine, biscuiţi, paste făinoase etc) ş ăuturile acidulate. De asemenea din viaţa zilnicăa nu trebuie să lipsească mişcarea. Incercaţi să mergeţi la sală, să ieşiţi la plimbări zilnice sau la servici la anumite perioade să vă ridicaţi de pe scaun şi să faceţi câteva mişcări pentru a vă desmorţi organismul.

 

 Iată un model de dietă:

Mic dejun: 1 măr urmat de o omletă cu brânză şi o salată

Pranz: 1 măr urmat de un grătar de piept de pui impreună cu o garnitură de legume sote

Cina : 1 măr urmat de peşte la grătar şi salată verde.

 

Cel mai bine este ca inainte de inceperea unei diete indiferent de ce natură este ea să vă adresaţi unui nutritionist care vă poate recomanda cele mai potrivite combinaţii de meniuri, care să fie special concepute pentru organismul tău şi stilul tău de viaţă.

Dieta cu supa de varza

Dieta cu supa de varza

 
Una din dietele in care nu conteaza cat de mult mananci este dieta cu supa de varza. In aceasta dieta, asa cum ii spune si numele, principalul fel de mancare este supa de varza care va fi consumata timp de 1 saptamana.

Ingrediente:

  • - cateva cepe potrivite
  • - 2 ardei grasi
  • - 1 varza medie sau 2 mai mici
  • - 2 cutii de bulion de rosii
  • -sare si piper dupa gust
  • -1 cub de Knorr, frunze de telina, ardei iute si patrunjel. Ardeiul iute se foloseste doar daca va place mancarea condimentata

 

Cum se prepara supa de varza

Dieta cu varza

Se aseaza toate acestea curatate si taiate intr-o oala cu apa incat sa le acopere. Se fierb 10 minute la foc mare dupa care timp de 2 ore la foc mic. Se consuma apoi cat mai multa. Tine de foame si este destul de gustoasa.

Cum se tine dieta

Dieta este recomandata a se tine timp de 7 zile, la sfarsitul carora,daca nu ai trisat, poti slabi intre 5 si 7 kilograme.

- In prima zi, pe langa supa de varza, mai ai voie sa mananci fructe cat de multe doresti si sa bei foarte multa apa plata.
- A doua zi combini supa de varza cu legume si apa plata, dar ai grija saeviti legumele precum fasolea, mazarea, cartoful si porumbul.
- A treia zi ai voie atat fructe cat si legume. Si bineintels multa supasi apa.
- A patra zi mananci 3 banane si supa. Nu uita de apa.
- A cincea zi poti servi 800 de grame de carne de vita sau pui cu supa simulta, multa apa.
- In cea de sasea zi poti manca orez fiert pe langa supa cu care te-aiobisnuit deja.
- In ce-a de-a saptea zi si ultima de altfel poti manca peste pe gratarsi multa supa.

Daca simti ca pierzi prea mult din greutate in primele zile, intrerupe dieta pentru 2 zile si apoi ia-o de la capat.
Este bine sa nu tii aceasta dieta mai mult de o saptamana. Daca vrei totusi sa pierzi mai mult de 7 kilograme, poti face o pauza de o saptamana dupa care sa o iei de la capat.

Totusi dieta cu varza nu este una care ar fi recomandata caci are si partile ei slabe. Una din ele ar fi faptul ca persoana care tine aceasta dieta se simte slabita, are ameteli si este lipsita de entuziasm. Un alt contraargument pentru dieta cu varza este faptul ca se consuma acelasi fel de mancare si la un moment dat ni se "va acri" de gustul supei.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!