Dieta cu mere

 

Dieta cu mere poate reprezenta o variantă foarte bună pentru cei care incearcă să scape de kilogramele în plus, şi să beneficieze de o sănătate foarte bună şi asta pentru că merele sunt fructe care au puţine calorii (un măr mediu conţine aproximativ 80 de calorii), sunt bogate în vitamine şi minerale şi conţin multe fibre. De asemenea merele scad nivelul colesterolului, ajută digestia, sunt săţioase, taie pofta de dulce şi elimină toxinele din corp.

 

In cadrul dietei se consumă şi alte alimente care sunt sarace în calorii. De asemenea nu trebuie să lipsească consumul recomandat de apă de 2-2.5 litri pe zi, cei care doresc să facă o cură de slabire cu apă puteţi citi despre ea aici.

 

Merele sunt fructe pe care le putem găsi în comerţ pe tot parcursul anului şi care sunt benefice organismului deoarece:

- nu conţin grăsimi
- sunt foarte bogate în fibre cam 5g / buc ceea ce reprezintă 20 % din cantitatea zilnică de fibre recomandată
- mărul conţinând 70-100 calorii per bucată (in funcţie de dimensiuni) nu îngraşă
- conţine enzime sănătoase
- favorizează tranzitul intestinal şi curăţă intestinele
- coaja conţine o mare cantitate de vitamine (A, B1, B2 si C) care ajută la combaterea imbătrânirii, cancerului, bolilor cardiovasculare, bolilor respiratorii şi ajută la întărirea sistemului imunitar
- activitatea enzimelor şi a arderilor din organism sunt stimulate de mere prin conţinutul acestora de fier, fosfor, magneziu şi potasiu
- previn apariţia bolii Alzheimer
- stabilizează nivelul tensiunii
- stabilizează nivelul glicemiei

beneficiile dietei cu MERE

Dieta propriu-zisă a fost creată de nutriţionistul Tammi Flyn care a constatat la una din pacientele sale care mânca inainte de fiecare masă câte un măr că acesta a reuşit să slăbeasca fără a schimba nimic in alimentaţia sa obişnuită. Ideea acestei diete este că un măr consumat înainte de masă reduce apetitul. Deci consumaţi 3 mere pe zi inainte de fiecare masă. Merele iţi vor da senzaţia de satietate şi te vor determina să mănânci mai puţin şi implicit să scapi de kilogramele care te deranjează.

Se ştie că este bine să se evite mesele copioase, grăsimile şi mâncatul excesiv seara. De asemenea este bine să reduceţi pe cât posibil consumul de carbohidraţi (prăjituri, pâine, biscuiţi, paste făinoase etc) ş ăuturile acidulate. De asemenea din viaţa zilnicăa nu trebuie să lipsească mişcarea. Incercaţi să mergeţi la sală, să ieşiţi la plimbări zilnice sau la servici la anumite perioade să vă ridicaţi de pe scaun şi să faceţi câteva mişcări pentru a vă desmorţi organismul.

 

 Iată un model de dietă:

Mic dejun: 1 măr urmat de o omletă cu brânză şi o salată

Pranz: 1 măr urmat de un grătar de piept de pui impreună cu o garnitură de legume sote

Cina : 1 măr urmat de peşte la grătar şi salată verde.

 

Cel mai bine este ca inainte de inceperea unei diete indiferent de ce natură este ea să vă adresaţi unui nutritionist care vă poate recomanda cele mai potrivite combinaţii de meniuri, care să fie special concepute pentru organismul tău şi stilul tău de viaţă.