iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

Cura cu pepeni

 

Pepenele datorită conţinutului foarte mare de apă (95% din volumul său) este recomandat în tratamentul rinichilor şi al aparatului urinar. Acesta conţine pe lângă apă şi zaharuri naturale şi anumite enzime, acizi organici şi licopină (o substanţă cu efect antioxidant şi un regulator imunitar). Cu excepţia persoanelor care suferă de insuficienţă renală , tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată in perioada vară-toamnă, ideal şi in celelalte perioade, o cură de pepene roşu de minim zece zile în fiecare lună.

Cura de pepene se face foarte uşor, deoarece nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentară. Sucul de pepene este recomandat de unii medici insă acesta se oxidează rapid şi işi pierde calităţile curative  în mai puţin de 15 minute. Se recomandă ca pepenele să fie bine copt, dulce şi atunci când se consumă, să nu se evite partea de miez din apropierea cojii. Pepenele ar trebui sa aibă greutatea minimă de 3 kg deoarece o treime din greutatea lui este reprezentată de coajă.

 

Pentru ce putem folosi cura de pepeni

-in tratarea calculilor renali (pietre la rinichi) - se recomandă a se consuma cantităţi mari de pepene roşu. Pentru a sfărâma şi elimina calculii renali inainte de cura de pepene şi în ultimile trei zile se iau plante care ajută la acest lucru: frunzele de mesteacăn, frunzele de merişor, răşina de pini, boabele de ienupăr. După ce s-au luat aceste plante şi s-a consumat pepene, la 1-2 ore se ţine pe zona rinichilor o sticlă cu apă caldă (chiar fierbinte) pentru a se evita durerile care apar la fărâmiţarea şi dislocarea pietricelelor din rinichi.

- in tratarea acneei - cura de pepene dacă este tinuţă intre 10-20 de zile produce o dezintoxicare globală şi datorită efectelor reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor in mod special, poate face minuni in tratarea acneei. In paralel cu cura de pepene se elimină din alimentatie carnea şi alte alimente toxice. Extern se aplică zilnic tinctura de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mărul lupului.

pepeni

- in tratarea constipaţiei şi colitei de putrefacţie - se consumă pepenele în fiecare dimineaţă pe stomacul gol fără a mânca apoi nimic timp de patru ore, apoi prima masă va incepe cu patru linguri de tăriţe de grâu inmuiate în apă şi eventual indulcite cu miere de albine.

-in tratarea calculilor biliari (pietre la bilă) - se iau seminţe de pepene roşu şi se usucă, apoi se dau prin râşniţa de cafea şi se ia in fiecare dimineaţă câte o linguriţă din această pudră amestecată cu o lingura de ulei de măsline. Acest amestec se ia timp de 10 zile consecutive pe stomacul gol stând culcaţi timp de 10 minute pe partea dreaptă. Tratamentul durează trei luni câte 10 zile in fiecare luna, la intervale regulate. Reteta este foarte eficienta insa in perioada acestui tratament se vor exclude prajelile, grasimile , alcoolul si cafeaua.

-in tratamentul nefritei, pielitei si pielonefritei - se va consuma cantităţi mari de pepene intr-o singura repriză, insă pe perioada curei de  tratament se recomandă evitarea frigului şi a curenţilor de aer in zona şalelor.

Când mergeţi să cumpăraţi pepeni şi vânzătorul nu vă dă dop atunci pentru alegerea unui pepene copt trebuie să vă uitaţi la câteva aspecte legate de cum arată pepenele. Despre cum alegeţi un pepene la piaţă citiţi aici - cum alegem un pepene la piata

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...