Dieta cu apa - cum putem slabi 9 kilograme in 3 saptamani

Dieta de slabire cu apa

 

Inainte de toate trebuie să ştiţi că dieta cu apă nu restrictionează consumul alimentelor, ci doar ne impune anumite reguli atunci când bem apă. Este o dietă care este eficientă, în trei săptămâni putem să dăm jos pană la nouă kilograme.

Pe langă faptul că va reduce greutatea, prin consumul a 2,5 litri de apă zilnic, organismul are o mulţime de beneficii.

Beneficiile consumului de apa

- Sângele este compus în proporţie de 80% din apă şi are nevoie de ea ca să producă celule noi şi sănătoase.
- Oasele conţin apă în proporţie de 33 la sută, astfel că pentru producerea de noi celule osoase sănătoase e nevoie de un consum de apă.
- Dacă bei mai multă apă reuşeşti să-ţi calmezi durerile din corp. Ai nevoie de lichide ca să ajuţi sistemul limfatic să funcţioneze la capacitate optimă.

beneficiile dietei cu apa

- Consumul de apă ajută la eliminarea toxinele din corp cu ajutorul sistemului limfatic, prin rinichi şi intestine.
- Incheieturile devin mai mobile şi mai puţin dureroare in urma consumului de apă.
- Apa facilitează funcţiile creierului şi buna funcţionare a sistemului nervos.
- Apa vă menţine hidrataţi,  astfel că stratul de colagen primeşte nutrienţii de care are nevoie, fapt care, pe de o parte, previne apariţia celulitei, pe de altă parte impiedică formarea depozitelor de celule adipoase.

Cum se tine dieta cu apa

1. Se incepe ziua cu un pahar de apa calduţă cu lămaie pentru a ajuta la detoxifierea organismului.

2. Inainte de fiecare masă, se bea un pahar de apa. Studiile efectuate până acum au arătat că persoanele care consumă apă regulat inainte de masă slabesc mai uşor fată de persoanele care nu au acest obicei.

3. Deşi o sa fiţi nevoiţi sa mergeţi noaptea la baie, e recomandat să beţi inainte de culcare un pahar de apă.

4. Incercaţi să beţi apă toată ziua, chiar şi cand nu vă este sete, şi să renunţaţi complet la sucuri sau băuturi alcoolice. Singurele băuturi permise în afară de apă sunt ceaiul verde şi limonada neindulcită.

5. In dieta cu apă trebuie consumate 8-9 pahare de apa pe zi, insă această cantitate de apă variază de la persoană la persoană, in funcţie de greutate, dietă şi activităţi fizice.

6. Sportul nu trebuie să lipsească in timpul acestei diete. Dacă nu puteţi merge la sală puteţi sări coarda sau merge la plimbare

7. Pentru cantitatea mare de apă şi de nutrienţii pe care o conţine, consumul de supă la fiecare masă este foarte indicat. Cele mai bune sunt supele de broccoli, morcovi, conopida şi rosii, insă ar fi bine sa evitaţi pe cea de cartofii.

8. Măriţi consumul de fructe şi legume, căci dieta cu apă nu are efect fără aceste alimente.

9. Nu incercaţi să inlocuiţi mâncarea cu apă şi să săriţi peste mese, acest lucru poate duce la probleme de sănătate.

10. Mâncaţi regulat 3 mese principale şi 2 gustări.

Ca un fapt divers Angelina Jolie a slăbit 10 Kg cu ajutorul dietei cu apă pentru rolul din filmul ,,Salt’’. O altă vedetă care a slăbit cu ajutorul dietei cu apă este Beyonce, atunci cand s-a pregătit pentru filmările la pelicula ,,Dreamgirls”.

Sfaturi

- Nu exageraţi in ceea ce priveşte cantitatea de apă, pentru că o cantitate prea mare de apă vă poate dilua sarea din sânge, lucru deloc benefic organismului.
- Nu incepeţi dieta brusc, dacă nu sunteţi obişnuiţi să beţi o cantitate mare de lichide.
- Nu beţi apă in timp ce mâncaţi, căci o să aveţi probleme cu digestia.
- Renunţaţi la cafea şi sucuri carbogazoase, căci nu fac decât să vă mănânce calciul şi să aducă o cantitate mare de calorii.
  

Cea mai bună parte a acestei diete este că nu se termină după o anumită perioadă, nu se calculează şi nu iţi ocupă timp. O puteţii folosi o viaţă şi nu vă interzice mâncarea preferată din copilărie.