Dieta cu alimente crude

Dieta pe baza de alimente crude - raw diet

Dieta pe baza de alimente crude (raw diet) este o dieta bazata pe alimente neprocesate termic, mai exact fructe si legume proaspete sau uscate, seminte, nuci sau orice alt aliment care nu a fost gatit in prealabil deloc ori a fost supus la maxim 45 de grade Celsius. Orice aliment supus unei temperaturi mai mari de 45o C isi pierde mai mult de jumatate din valorile nutritionale. Aceasta nu este o dieta traditionala, restrictiva, ci una care se adreseaza in special acelor persoane ce vor sa traiasca sanatos, schimbandu-si complet regimul de viata si planul alimentar.

Conceptul de raw food (mancare cruda) nu este nou in Europa unde in multe state au aparut deja restaurante care ofera astfel de mancare.Foarte multe vedete sunt adepte ale acestui stil de viata. Cea mai convinsa pare a fi Demi Moore care a declarat in nenumarate interviuri ca aceasta dieta ar fi secretul frumusetii si siluetei ei. Pe langa Demi Moore, si Jason Mraz, Sting, David Bowie, Robin Williams sau Uma Thurman s-au declarat fani ai acestui tip de mancare.

Beneficiile dietei cu alimente neprocesate termic:

- scadere in greutate
- o piele mai sanatoasa si mai stralucitoare
- o digestie mai buna
- scaderea riscului de infarct miocardic

 

Dieta alimentelor neprocesate termic, dieta de detoxifiere

Dieta cu alimente crude - raw diet

In prima faza, dupa ce renunti la obiceiurile tale alimentare urmand aceasta dieta, primul efect vizibil va fi acela al detoxifierii organismului , mai ales daca se obisnuia sa se consume multa carne inainte. Cel mai bine ar fi sa se inceapa prin introducerea la fiecare masa a unui pahar de suc natural de legume sau fructe. Astfel se va obisnui organismul si va ajuta digestia. Daca asimilarea alimentelor dureaza in general 3-4-5 ore, in functie de masa respectiva, asimilarea unui suc de fructe sau legume dureaza in medie 20 de minute. Incearca sa le consumati pe stomacul gol, dimineata sau in cursul zilei, separat insa de masa, ca si gustare.Veti vedea diferenta in cateva zile si acesta ar putea fi primul pas catre o dieta pe baza de cruditati.

Dieta pe baza de cruditati

Nu va fi deloc usor de tinut astfel de dieta si probabil ca o sa va doriti sa renunti chiar din prima zi. Cu toate acestea, putina perseverenta va poate ajuta sa va schimbi modul de viata si sa va imbunatati sanatatea. Daca veti reusi sa treceti de primele trei zile, organismul se va obisnui si veti vedea ca nu va mai fi atat de greu.

Nota: Inainte de a incepe orice fel de regim alimentar, consultati-va medicul de familie!