Decembrie 04, 2023

Caravana TIFF ajunge la Iaşi 30 -31 iulie Palas Mall

Caravana TIFF ajunge la Iaşi

30 -31 iulie Palas Mall 22:00

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa si Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana îsi propune să aducă în atentia publicului filme de succes din tările UE si non-UE.

caravana-tiff-2013

Cea de-a patra editie a Caravanei TIFF are loc în 13 orase din România. Caravana şi-a început traseul din Buzău traversând oraşele Timisoara, Oradea, Bistrita, Cluj-Napoca şi Fălticeni, continuându-si drumul către Iaşi. Cu sprijinul Palas Mall Iaşi, timp de două zile, în perioada 30 - 31 iulie, în Parcul Palas, de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

    Marţi, 30 iulie - Blancanieves/ Albă ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizată a basmului fratilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Actiunea se mută din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, în anii 20. Albă ca Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) si călătoreste cu un grup de matadori pitici. În ciuda masinatiunilor puse la cale de mama sa vitregă, sursa pasiunilor si tensiunilor distrugătoare din poveste - interpretată memorabil de Maribel Verdú (Labirintul lui Pan si Y tu mamá también) – Carmen calcă pe urmele tatălui ei si intră în arenă. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin si a câstigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema - inclusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun debut.
    Miercuri, 31 iulie – Lore / Lore (regia: Cate Shortland). În primăvara anului 1945, armata germană se prăbuseste dupa ce suferă mai multe înfrângeri. Pe măsură ce Fortele Aliate încearcă să găsească refugiu în patria-mamă, cinci copii încep o călătorie ce va da o nouă dimensiune conceptelor de familie, dragoste si prietenie. Trebuind să aibă grijă de fraţii ei mai mici după ce părinţii lor nazişti sunt arestaţi, Lore străbate împreună cu ei Germania de după război. Pentru a avea o sansă la viată, copiii trebuie să ajungă la casa bunicii lor din Nord. În mijlocul haosului unei naţiuni învinse, Lore îl întâlneşte pe Thomas, un tânăr evreu refugiat, extrem de misterios. Thomas li se alătură în această călătorie, iar Lore descoperă că lumea ei fragilă este zguduită în egală măsură de ură si dorintă. Pentru a supravietui, ea trebuie să învete să aibă încredere într-o persoană fată de care a fost educată să simtă exact opusul.

Intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Eveniment prezentat de Carlsberg
Partener principal: UPC
Recomandat de: Europa FM.
Parteneri media nationali: Adevărul, Cinemagia, Dilema Veche, FilmReporter.ro, CinemaRx.ro
Parteneri media locali: TeleM Iasi, Iaşi Fun, Ziarul de Iaşi, Iaşi 365, Iaşiciteşte.ro

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!