Let’s Do It, Romania! 28 septembrie

Let’s Do It, Romania!

28 septembrie

Suntem gata de curăţenie! 28 septembrie

Let’s Do It, Romania! a transformat data de 28 septembrie 2013 în Ziua Naţională a Curăţeniei. Toţi ieşenii sunt invitaţi să participe la cea mai mare campanie socială din ţară, pentru a face o Românie mai curată într-o singură zi.
Sâmbătă 28 septembrie, începând cu ora 08.00, în parcarea de la Iulius Mall, la cortul Toyota, sunt aşteptaţi toţi voluntarii pentru a se înregistra şi a primi informaţiile necesare pentru o bună desfăşurare a activităţii.
Programul acţiunii de curăţare a mormanelor de gunoi din împrejurimile oraşului Iaşi va respecta în ziua de 28 septembrie următoarele etape:

8:00 – 11:00
• Înregistrarea voluntarilor la punctele de înregistrare
• Instructaj (Voluntarii vor primi şi un număr de telefon de la punctul de înregistrare, unde vor putea semnala eventualele probleme)
• Formarea şi completarea echipelor
• Alocarea unei locaţii cu mormane de gunoi fiecărei echipe
• Echiparea voluntarilor cu saci şi mănuşi

9:00 – 11:00
• Voluntarii pleacă spre mormanele de gunoi care le-au fost alocate (cu un mijloc de transport propriu sau asigurat de organizatori)

9:15 – 15:00
• Voluntarii curăţă locul care le-a fost alocat.
• Sacii sunt scoşi la cel mai apropiat drum public.

15:00
• Liderul echipei de voluntari confirmă fizic (la punctul de înregistrare) sau prin SMS faptul că mormanul a fost curăţat.

lets-doit-romania-iasi-2013


După adunarea tuturor sacilor de gunoi, Salubris Iaşi va pune la dispoziţie o parte din resursele sale pentru o cât mai eficientă colectare şi selectare a deşeurilor depistate de voluntari pe teren.

Pentru campania din 2013 în Iaşi şi-au arătat sprijinul Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul Școlar Judeţean Iaşi şi Primăria Iaşi. Pentru necesarul de logistică mulţumim sponsorilor GreenFiber, Toyota Iaşi, Vodafone, Antibiotice, Teisa Travel, Auchan, Amfiteatru. Mulţumim pentru promovare Radio Zu, Wink, Ziarul de Iaşi, Iaşi4u, StudPass şi Promotop.
   
 Let’s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. După succesul primelor 3 ediţii, la care au participat peste 650.000 de voluntari la nivel naţional, care au reuşit să strângă peste 1,6 milioane de saci de deşeuri, Ziua de Curăţenie Naţională din România a devenit deja o tradiţie, care uneşte românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorităţi, companii, ONG-uri, reprezentanţi media, persoane publice şi voluntari, pentru a face curăţenie în toată ţara, într-o singură zi. Anul acesta, Ziua de Curăţenie Naţională este 28 septembrie.