Intalnire cu filosoful Jean-Luc Marion 5 octombrie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Aula Magna „Mihai Eminescu”

Intalnire cu filosoful Jean-Luc Marion

5 octombrie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Aula Magna „Mihai Eminescu” 10:00

Filosoful Jean-Luc Marion, membru al Academiei franceze, se va afla in vizita in Romania (la Iasi si Bucuresti) intre 4 si 12 octombrie 2013. Profesorul Marion va fi prezent la Iasi sambata, 5 octombrie, pentru a participa la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, eveniment urmat de o conferinta intitulata „La Conscience. De l’intentionnalité à l’appel”.

intilnire-cu-jean-luc-marion


Jean-Luc Marion este „un filosof catolic”, profesor universitar, celebru datorita lucrarilor sale despre Descartes si fenomenologia donatiei. De-a lungul carierei sale, profesorul Marion a publicat nu mai putin de 27 de lucrari. Laureat al mai multor premii, printre care si Marele Premiu al Academiei franceze, in 1992, pentru intreaga sa opera, domnul Marion este de asemenea Cavaler al Legiunii de Onoare. A fost ales membru al Academiei franceze pe 6 noiembrie 2008, pe fotoliul cardinalului Jean-Marie Lustiger, pentru care a lucrat in calitate de consilier.