Bookfest 2013 25 -27 octombrie Sala Paşilor Pierduţi Univ. „Al. I. Cuza”

Bookfest 2013

25 -27 octombrie Sala Paşilor Pierduţi Univ. „Al. I. Cuza” 

Unul dintre cele mai mari evenimente ale lumii editoriale, în premieră la Iaşi

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) - 23-27 octombrie 2013 - va găzdui, în premieră, Salonul de Carte BOOKFEST, eveniment editorial anual de tradiţie. După Bucureşti, Cluj şi Timişoara, Iaşul intră în reţeaua ediţiilor BOOKFEST.

Între 25 şi 27 octombrie, în Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, publicul ieşean se va putea întâlni cu oferta de carte a celor mai importante edituri din România şi va putea participa la evenimente ale căror protagonişti vor fi autorii invitaţi în cadrul FILIT, dar şi oaspeţi speciali ai expozanţilor.

bookfest-iasi-2013

Salonul Internaţional de Carte BOOKFEST este o manifestare de tradiţie organizată de AER, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. BOOKFEST s-a impus încă de la prima ediție, în 2006, în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate. AER a fost fondată în 1991 şi este principala asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural.

În perioada 23 - 27 octombrie 2013, Iaşul va deveni centrul industriei editoriale din Europa de Est, facilitând întâlnirea publicului cu cei mai importanţi scriitori, traducători, oameni de media, directori de festivaluri, critici literari din România şi din întreaga lume. Oraşul Iaşi va sărbători literatura şi cartea împreună cu cei peste o sută de invitaţi speciali - de la autori premiaţi Nobel la vedete internaţionale şi profesionişti ai cărţii, dar şi alături de publicul din regiunea Moldovei şi din ţară.